Nilüfer Belediye Meclisi’nden otoyola yeni güzergah önerisi

Bursa Nilüfer Belediyesi Meclisi, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu için yeni bir güzergah önerdi. Meclis'te oy birliğiyle kabul...

Bursa Nilüfer Belediyesi Meclisi, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu için yeni bir güzergah önerdi. Meclis'te oy birliğiyle kabul edilen öneriye göre otoyolun, Ramsar koruma alanının dışına çıkılarak, Uluabat Gölü'nün güneyindeki ilk güzergahın daha doğusundan geçirilmesi istendi.
Nilüfer Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısı Konak Kültürevi’nde yapıldı. Nilüfer Belediye Başkanvekili Metin Tuncel’in yönettiği toplantıda birçok madde ve önerge karara bağlanırken, ihalesi yapılan İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu güzergahındaki değişiklik talebi ele alındı. Nilüfer Belediyesi Meclis komisyonlarının değişikliğin vereceği zararlar ve tavsiyeleriyle ilgili rapor, toplantının gündemini belirledi.
Rapor hakkında bilgi veren Başkanvekili Metin Tuncel, “Belediye olarak hazırladığımız dosyayı tüm komisyonlara havale ettik. Gerekli yerlerden destek de aldık. Bilindiği gibi 1998 yılında bu otoyol çalışması yapıldı ve 2011 yılında ihale edildi. İhale edilen güzergah, Nilüfer sınırları içinden Uluabat Gölü’nün güney kısmından geçerek Mustafakemalpaşa ve İzmir’e devam eden güzergahtı.” dedi.
Bu güzergahın bir bölümünün Ramsar alanı içinden geçtiğini anlatan Tuncel, “Ramsar bölgesinin dışına çıkılması ile ilgili kamuoyunda oluşan baskının ardından yapılan yeni düzenlenmeyle yol, gölün kuzeyinden Karacabey Ovası'nın tam ortasından geçerek, Manyas ve Uluabat yakınlarından devam edecek.” bilgisini verdi.
Söz konusu güzergahın da incelendiğinde birçok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini aktaran Tuncel, otoyolun devreye girmesiyle organik tarıma elverişli bu bölgenin özelliğini kaybedip doğal yaşamın da olumsuz etkileneceğini savundu.
AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Altın ise konunun hassasiyetine dikkat çekerken, “Belediye meclisi olarak alacağımız karar tavsiye niteliği taşır. Devlet elbette ki gerekli incelemelerde bulunduktan sonra güzergah konusundaki kararı vermiştir.” dedi.
Ardından geçilen oylamada, değişiklik talebiyle ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi. Nilüfer Belediye Meclisi’nin önerisi ise otoyol güzergahının Ramsar koruma alanı dışına çıkartılarak, Uluabat Gölü’nün güneyindeki ilk güzergahın daha doğusundan geçmesi yönünde oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz