Nilüfer Eğitim Kurumları’nın 4 Binden Fazla Mezunu Var

Türkiye’de dernekçilik alanında bir ilke imza atarak, aynı okuldan mezun iş adamlarının bir araya gelerek...

Türkiye’de dernekçilik alanında bir ilke imza atarak, aynı okuldan mezun iş adamlarının bir araya gelerek kurduğu Nilüfer Eğitim Kurumları Mezunları Sanayici ve İşadamları Derneği (NİSİAD), Bursa Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Oğuzhan Özkan, Atilla Gülsar’a, NİSİAD hakkında bilgi verdi. Nilüfer Eğitim Kurumları'nın, günümüze kadar 4 binin üzerinde mezun verdiğini ifade eden Özkan, mezunların büyük bir kısmının iş adamı olduğunu belirtti. Özkan, “Mezun sayımız 4 binin üzerinde ve şu anda 38 ülkede iş yapan, orada yaşayan mezunumuz var. Tüm dönem mezunlarımıza ulaşmak için her dönemden bir kişiyi görevlendirdik. Bunun neticesinde iki ay gibi kısa bir sürede 100’e yakın üyemiz oldu. Büyümemiz hızlanarak devam ediyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gülsar, Bursa’ya geldiği yıl ilin YGS’de 54. sırada olduğunu, şu an ise 14. sıraya kadar yükseldiğine dikkat çekerek, “2008 yılında hayata geçirdiğimiz il eylem planı ile her yıl yükselerek yolumuza devam ediyoruz. Bu yükselişin daha da hızlanması için Bursa’nın bütün kesimlerinin eğitime verdiği önemi artırmasını istiyoruz. STK’lara bu konuda büyük iş düşüyor.” diyerek, eğitimde hedeflenen noktaya ulaşmak için yapılması gerekenleri anlattı.

NİSİAD’ı, aynı okuldan mezun olmuş iş adamlarının kurmasından bir eğitimci olarak mutlu olduğunu ifade eden Gülsar, şöyle konuştu: “STK’lar demokrasinin olmazsa olmaz parçasıdır. Yazık ki Türkiye olarak bunu biraz geç fark ettik ama son dönemlerde STK’larda gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu artış tabii ki bizi demokrasi adına sevindiriyor. NİSİAD’ın Türkiye’de bir ilke imza atarak aynı okulda okumuş iş adamlarını bir çatı altında toplamaya çalışması bir eğitimci olarak beni çok mutlu etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: