Nilüfer, Fransa'nın Chalette Sur Loing kentiyle kardeş oldu

Bursa Nilüfer Belediyesi, yurtiçi ve yurt dışındaki kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekledi. Fransa’nın Chalette...

Bursa Nilüfer Belediyesi, yurtiçi ve yurt dışındaki kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekledi. Fransa’nın Chalette Sur Loing kentiyle kardeşlik protokolünü imzalayan Nilüfer Belediyesi, her iki şehrin sakinleri arasındaki dostluk bağını güçlendirmek için önemli bir adım attı.
Nilüfer Belediyesi’nde düzenlenen protokol imza törenine Chalette Sur Loing Belediye Başkanı Franck Demaumont, Başkan Yardımcısı Gouanaelle Mouton, Meclis üyesi Harun Yılmaz ve Özel Kalem Müdürü Chantal Clement’in yanı sıra, iki kent arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli katkısı bulunan ve Fransa’da yabancı kökenlilerin kurduğu etkin bir dernek olan ACOTAM’ın Başkanı Hamza Yıldız ve üyeler katıldı.
İki şehir arasında bir köprü kuran ACOTAM’a teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Paris’in yaklaşık 120 kilometre yakınında bulunan, Fransa’nın çok şirin, gerçekten çok güzel bir kentiyle kardeşlik protokolü imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Başkan Bozbey, “Bundan böyle Fransa’daki kardeş şehrimizle hem turizm, hem ticaret, hem de sosyal ve kültürel olarak belediyelerimizin iyi yönlerini paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.
Chalette Sur Loing Belediye Başkanı Franck Demaumont ise kentin yüz yıldır pek çok ülkeden göç aldığını vurgulayarak, “Ortak değerlerimizi güçlendirmek adına Nilüfer Belediyesi’yle gerçekleştireceğimiz kardeşlik bizim için çok önemli. Aynı zamanda Türk toplumunu daha iyi tanımak ve entegrasyon adına da kardeşliğin katkısı büyük olacak. Belediye Meclisimiz bu duygularla iki kentin kardeşliğini mutlulukla kabul etti.
Şimdi kültürel, sportif, sosyal anlamda da beraber çalışma olanağı bulacağız.” şeklinde konuştu.
Demaumont'un “Yaşasın Türkiye, yaşasın Fransa.” şeklindeki sözleri alkışlarla karşılandı.
Protokolün her iki belediye başkanı tarafından imzalanmasının ardından Chalette Sur Loing Belediye Başkanı Demaumont, kendi kentinde de imza töreni yapılacağını belirterek, “Sizleri 23 Haziran’da Fransa’ya davet ediyoruz.” dedi.
Öte yandan iki şehir arasında imzalanan protokol, UNESCO’nun Milenyum Şartı’nda tanımlanan barış ve şiddetsizlik içeren kültürleri teşvik etmeyi de hedefliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz