Nilüfer Kent Konseyi “uludağ Hepimizin” Diyecek

Dünyada yalnızca Uludağ'da görülen 33 türün de aralarında bulunduğu 171 endemik bitkinin varlığının aşırı yapılaşma...

Dünyada yalnızca Uludağ'da görülen 33 türün de aralarında bulunduğu 171 endemik bitkinin varlığının aşırı yapılaşma ve insan hareketi yüzünden tehdit altına girdiği Uludağ’da yaşanan gelişmelere dikkat çekmek isteyen Nilüfer Kent Konseyi önümüzdeki hafta sonu çalıştay düzenliyor.

Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu’nun Nilüfer Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) katkılarıyla düzenlediği “Uludağ Hepimizin Çalıştayı“ 23-24 Mart 2013 tarihlerinde yapılacak. 23 Mart Cumartesi saat 09.30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak olan Konak Kültürevi’ndeki çalıştayın ilk oturumunda Uludağ’ın doğal ve kültürel değerleri ele alınacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker’in yöneteceği ilk oturumda akademisyenler Uludağ’daki bitki örtüsünden canlı hayatına, su kaynaklarından tarihi ve kültürel değerlere kadar çeşitli konuları tartışacak. 13.00’te başlayacak ikinci oturumda “Milli Parkların Yönetimi ve Uludağ” başlığı altında yönetim ve planlama çerçevesinde Uludağ ele alınacak. Son oturumda saat 15.45’te TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği Başkanı Necla Yörüklü moderatörlüğünde “Uludağ Hepimizin” atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: