Nilüfer Köylü Pazarı çarşıya çok yakışacak

<span>Bursa</span> merkez Osmangazi Belediyesi’nin Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde yürüttüğü en önemli çalışmalardan biri olan...

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde yürüttüğü en önemli çalışmalardan biri olan Nilüfer Köylü Pazarı’nda sona gelindi. Tepeden tırnağa yenilenen Nilüfer Köylü Pazarı, önümüzdeki günlerde yenilenmiş modern yüzüyle hizmet vermeye başlayacak.

Restorasyonun hummalı bir şekilde devam ettiği Nilüfer Köylü Pazarı’nı gezerek incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, büyük bir heyecanla açılışı bekleyen esnafla sohbet etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dündar, "Bir zamanlar kötü ve döküntü görüntüsüyle vatandaşların girmekten çekindiği bu bölgede çarşımızın tamamlanmasıyla yepyeni bir dönem başlayacak." diye konuştu. Tarihi Hanlar Bölgesi’nin en önemli merkezlerinden biri olan Nilüfer Köylü Pazarı’nda alt yapı çalışmalarının bitmek üzere olduğunu anlatan Başkan Dündar, dükkân ve ahşap örgünün tamamlanma aşamasına geldiğini kaydetti. Başkan Dündar, çalışmaların bitmesiyle birlikte tarihi mekânın bölgeye yakışır yapısıyla hizmet vereceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Bursa’nın en eski düzenli pazarının geçmişi hakkında da bilgi veren Başkan Dündar, "Bu mekân eski zamanlardan beri köylülerin ticari faaliyetlerini sürdürdükleri bir yer. Revizyon çalışmalarımızın bitmesiyle köylülerimiz yine bu çarşımızda tarihi doku içerisinde ticaretlerini sürdürebilecekler." dedi.

İncelemenin ardından pazarın önündeki dinlenme alanında esnafla çay içip sohbet eden Dündar, vatandaşların isteklerini de not aldı. Vatandaşların ilgi ve sevgi gösterileriyle moral bulan Dündar, modern belediyecilik hizmetleriyle daha modern, sağlıklı, yaşanabilir bir Osmangazi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz