Nilüfer Mahalle Komitelerine Talep Oluşturma Eğitimi

Türkiye’de ilk kez Nilüfer Belediyesi tarafından 2009 yılında hayata geçirilen mahalle komitelerine, eğitim ve yerel...

Türkiye’de ilk kez Nilüfer Belediyesi tarafından 2009 yılında hayata geçirilen mahalle komitelerine, eğitim ve yerel yönetimler alanında danışmanlık yapan M. Sinan Özden tarafından seminer verildi.

Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen seminerde eğitmen Sinan Özden, “Mahalle komitelerinin, yerel talepleri en iyi şekilde tarif etmesi gerekiyor. Şimdiye kadar gelen talepler genellikle bakım onarım ağırlıklı. Bu şimdiye kadar muhtarlarımızın da yapageldiği standart iş çerçevesinde olan talepler. Ama mahalle komitelerinden kendi mahallelerini farklılaştırmak, güzelleştirmek, mesele olarak gördükleri şeyleri düzeltilmesini istemek ya da olmayan bir şeyi olur hale getirmek için taleplerde bulunmaları gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Mahalle komiteleri ile kamu kurumları ve şehircilik hizmetleri arasındaki iletişim ve çalışma sisteminin daha sağlıklı olması için gerçekleştirilen seminerde Sinan Özden, mahalle komitelerinin vatandaşa en yakın olma ilkesini takip etmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: