"Ninemin Çeyiz Sandığı" Ödül Töreni Yapıldı

Kaneviçe geleneğini yaşatmak amacıyla, Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün düzenlediği "Ninemin Çeyiz Sandığı" adlı yarışmada dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Kaneviçe geleneğini yaşatmak amacıyla, Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün düzenlediği "Ninemin Çeyiz Sandığı" adlı yarışmada dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Enstitünün konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yarışmaya katılma cesareti gösteren tüm kadınlara emekleri için teşekkür ettiğini söyledi.

Aldırmaz, jüri üyelerinin dereceye giren kaneviçeleri seçmekte zorlanmış olabileceğini ifade ederek, "Enstitünün birçok imkansızlığa rağmen böyle eserler sunabilmesi eserleri daha değerli kılıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Dikiş nakış işleri günlük hayatta her insana lazım olan beceridir. Enstitünün düzenlediği yarışmaya katılan eserler de dikiş ve nakış işlerinin güzelliğini ortaya koyuyor" ifadelerini kullanan Aldırmaz, yarışmayı düzenleyen Adana Olgunlaşma Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın'a da teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise yarışmanın Türk geleneğini yaşatması açısından çok değerli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Adana Olgunlaşma Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın da el sanatları yarışmalarını geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, "İlk senemizde boncuk oyalarına yönelik bir yarışma, geçen yıl da iğne oyalarına yönelik bir yarışma düzenlemiştik. Bu seneki yarışmamızda ise Anadolu'daki, Çukurova'daki gelinlerin çeyizlerinde sıklıkla yer verdiği kaneviçeyi konu olarak belirledik" diye konuştu.

Kalın, geleneksel el sanatlarının konu alındığı yarışmaları her yıl düzenlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, yarışmada birinci olan Sema Şener, ikinci olan Şenay Tosun, üçüncü olan Döne Doruk ile mansiyon ödülü alan Sema Şeker ve jüri özel ödülü alan Sebla Altın'a ödülleri takdim edildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: