Ninjaların Yanlış Bilinen Tarihi Hakkında Sizi Çok Şaşırtacak 13 Madde

Casusluk, sabotaj, infiltrasyon, suikast ve bazı durumlarda açıktan savaş ustaları ninjalar hakkında birçok film izlemiş olabilirsiniz ancak gerçek tarihleri hakkında bu bilgilere çok şaşıracağınızı garanti ederiz!

Ninja isminin tarihi çok eskiye dayanmıyor çünkü onlara esas olarak "shinobi no mono" ismi verilirdi. 20.yy başlarından itibaren Çin dil ailesindeki işaretlerin farklı okunma temellerinin yayılması ile birlikte bu isim ninja olarak bilinmeye başlandı.

Bir ninja olabilmek için asla tek bir dövüş sanatını bilmek yeterli olmazdı. Büyük düşmanları samurayların çeşitli dövüş eğitimleri aldığı da gözönünde bulundurulursa bir ninjanın çok farklı dövüş sanatlarında, dalının en iyilerinden olacak kadar tecrübesi olması bir şarttı.

Reklam
Reklam

Ninjalara tarihte ilke kez 1375 yılında, Taiheiki'nin savaş kayıtlarında rastlanır. Bu savaş günlüklerinde ninjalar, "geceyarısı ortaya çıkan ve düşmanları ile birlikte evleri de paramparça edebilen gizemli savaşçılar" olarak geçer.

Ninja nedir ve nasıl ortaya çıkmıştır dersiniz?

Japonya'nın klan çatışmalarıyla süren 14. ve 17. yüzyılllar arasındaki Sengoku döneminde ortaya çıkan ninjalar, samurayların aksine belli bir kodu ve efendisi olmayan, dövüş tarzları daha çirkef tabir edilen ajanlar ve paralı askerlerdi.

15. yüzyıl ve 16. yüzyıl başlarında, ninjalar altın çağlarını yaşadılar. Japonya'da devam eden iç savaş ve parçalanmalardan çok stratejik bir şekilde faydalanan ninjalar güçlerine güç kattı. Fakat genel olarak topraklara barış geldiğinde, güçleri başladı.

Ninjaların birçok dövüş sanatını bir arada kullanabilme yetenekleri, zamanla tek bir stil olarak adlandırılmaya başladı. Ninjitsu ismi verilen bu teknik, 1980'lerden itibaren Japonlar tarafından dünyaya bir kültür olarak yayıldı.

Reklam
Reklam

Ninjalar, en büyük düşmanları samurayların kullandıkları katana kılıcı ve yay gibi savaş aletlerine karşı hamle olarak birçok kendilerine özel alet geliştirdiler. Bu aletleri bir silah olarak kullanarak büyük avantajlar elde ettiler. Ninjaların gelişimini samurayların üstün yeteneklerinin tetiklediğini söylemek yanlış olmaz.

Ninjitsu hiçbir zaman silahsız bir dövüş sanatı olarak geliştirilmedi. Ninjitsunun amacı mücadele kazanmak veya bir spor değildi, hayatta kalmak ve öldürmekti. Bu anlamda ninjitsunun her zaman silahlarla yapılan bir sanat olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar çok üstün bilgiye sahip olsalar da silahsız kalmak bir ninja için ölüme çok yaklaşmak demekti.

Ninja maskesi, popüler kültürle birlikte son 30-40 yılda yayılan bir efsanedir. Ninjaların maske taktığına dair kesin bir kanıt yok. Hatta tarihçilere göre maske takmalarının bir anlamı da yoktu çünkü genel olarak gün içinde şehirlerde sosyal yaşama sahip insanlar değildi. Daha açık olacaksak, saklayacak hiçbir şeyleri yoktu!

Reklam
Reklam

Dar, fit bir şekilde vücudu kavrayan ninja kostümü de aslında bir safsatadan ibaret. Ninjalar, koyu veya açık renk farketmeden klasik ve bol Japon geleneksel kıyafetleri tercih ediyorlardı.

Ninjalar, doğaüstü yeteneklere sahip değillerdi ve bununla beraber psikoz tekniği kullandıklarına dair de hiçbir kanıt yoktur. Kuji ismi verilen bu büyü efsaneleri esas olarak Hindistan topraklarında doğmuş ve popüler kültürle birlikte ninjalara ithaf edilmiştir. İnanmayınız.

Sis atma!

Evet bu sis bombaları da bir efsaneye dayanıyor ve tarihsel kanıtı yok. Bununla beraber ninjalar, kıyafetleri içerisinde birçok patlayıcı madde taşıyabiliyordu. Bunları özellikle kalabalık düşman gruplarına karşı sayısal dezavantajları olduğu zamanlar kullanıyorlardı. Ateşli ve zehirli ok da bu silahlara dahildi.

Ninjalar gizli suikastçiler değildi.

Birçok ninja, açık savaş, propaganda, korkutma, casusluk, sabotaj gibi operasyonlarda kullanılıyordu.