Ninova, bin kişiye istihdam sağlayacak

Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi Ninova, Diyarbakır'da açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,...

Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi Ninova, Diyarbakır'da açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalender İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Saki Kalender’in Diyarbakır’da kazandırdığı Ninova Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini vurguladı.
Şanlıurfa Bulvarı’ndaki AVM’nin açılışına Eker'in yanı sıra AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, bağımsız Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Altan Tan ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak katıldı. Bakan Eker, açılış konuşmasında bazı insanların Diyarbakır’da kazandığı paraları başka yerlere yatırdığını, Kalender ailesinin ise dışarıda kazandığı parayı Diyarbakır için harcadığını belirtti. Eker, ''Artık başka yerde para kazanıp, Diyarbakır’a yatırım yapan kardeşlerimiz var. Buranın sahibi Kalender ailesi de bunlardan bir tanesidir. Bin kişinin istihdamına imkan sağlayan bu merkez Diyarbakır’a hizmet edecektir.'' diye konuştu.
Saki Kalender ise Ninova Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin bölgedeki en büyük AVM olma özelliğini taşıdığını söyledi. Yıllık en az 8 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade eden Kalender, merkezde 80 mağazanın yer aldığını belirtti. Süvari, English Home, Derimod, Joker ve NT gibi birçok markanın bulunduğu AVM’nin yaklaşık 50 milyon euroya mal olduğunu kaydeden Kalender, yatırımın Diyarbakır'a hayırlı olmasını diledi.
Açılış töreninin ardından AVM’deki mağazaları ziyaret eden Bakan Mehdi Eker, kendisini takip eden basın mensuplarına da çikolata ikram etti.
Süvari Güneydoğu Bölge Satış Kordinatörü Mehmet Geçioğlu ise bölgeye yapılan yatırımlardan dolayı memnun olduklarını belirtti. Bölgeye bu yıl için 100 Süvari mağazası hedeflediklerini dile getiren Geçioğlu, 67. mağazayı da Ninova Park’a kurduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz