Nisan Ayı Enflasyon Rakamları

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, nisan ayı enflasyon rakamlarının beklenenin altında gerçekleştiğini,

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, nisan ayı enflasyon rakamlarının beklenenin altında gerçekleştiğini, hedefler açısından da sıkıntının fark edilmesi gerektiğini bildirdi.

Yöney, yaptığı açıklamada, şubat ayında düşüşe geçen enflasyonun mart ayında yeniden yönünü yukarı çevirdiğini, nisan ayında ise beklentilerin biraz altında bir yükselme olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Nisan'da TÜFE yüzde 0,42 artarken, ÜFE yüzde 0,51 oranında azaldı. Piyasa beklentisi TÜFE'nin yüzde 0,62 artması yönündeydi. Gelen verilerle nisan ayı itibariyle yıllık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 6,13, ÜFE'de yüzde 1,70 oldu. Enflasyon rakamında mart ayında olduğu gibi sürpriz bir artış yaşanmadı. Yine de yıllık enflasyon hedeflerinin zorlayacağı görülüyor. İçinde bulunduğumuz hafta enflasyon raporunu açıklayan TC Merkez Bankası'nın (MB) da yıl sonu enflasyon tahmininin orta noktasını yüzde 5,3 olmak üzere yüzde 4,1 ile yüzde 6,5 aralığında sabit tuttuğu görülmüştür."

Reklam
Reklam

TCMB'nın para politikalarında kısa vadede yeni bir değişiklik yapmasını da olası bulmadıklarını ve "veriye bağlı" para politikası uygulamasının sürdürüleceğini belirten Yöney, "İhracattaki artış devam etse de ihracatçının kazancı, 'değerli TL / düşük kur' politikası sürdürüldüğünden ciddi oranda azalmaktadır. Diğer taraftan iç piyasanın mutlaka hareketlenmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: