Nisan ayında Malatya'da tarım fuarı düzenlenecek

Malatya'da, 5–8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve...

Malatya'da, 5–8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na 29 kentten firmalar katılacak. Malatya Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı tarafından fuara yönelik ildeki medya temsilcileri ile istişare toplantısı yapıldı.

Malatya Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tanıtımda basının önemine değinerek, fuar hakkında bilgiler verdi.

Bölgenin geçim kaynağının önemli bir kısmının tarım ve hayvancılık olduğunu hatırlatan Nalçacı, bu alanda teknolojinin daha etkin ve verimli kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı için bölgedeki 29 ilde, ticaret ve sanayi odaları, ziraat odası başkanlıkları, tarım il müdürlükleri, tarım kredi kooperatifleri, ziraat mühendisleri odalarının ziyaret edildiğini dile getiren Nalçacı, fuara katılımlarıyla alakalı gerekli adımların atıldığını ifade etti.

Nalçacı, bununla birlikte yurt dışı katılımında sağlanması amacıyla; Hollanda, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Mısır, İran, Ürdün, Gürcistan başkonsolosluklarıyla ve ticari ataşelikleriyle görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

Nalçacı, şöyle devam etti. “Bu ülkelerden katılımcı firma, ziyaretçi ve ülkelerin devlet erkânını getirmek için yapmış olduğumuz çalışmalardan olumlu sonuçlar almış olup konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, 2013'de uluslar arası boyuta taşımak için çaba göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Stantların yüzde 58'ini kiraladıklarını söyleyen Nalçacı, firmaların son günü beklemeden başvuru yapmalarını beklediklerini vurguladı. Bir basın mensubunun bu yıl düzenlenecek başka fuar organizeleri hakkında bilgi sorması üzerine Nalçacı, "Bu yıl ayrıca Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın 20.'si 4–8 Temmuz tarihleri arasında, Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı'nı ise 10-13 Mayıs tarihleri arasında bölgeyi de işin içine katacak şekilde düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz