'Nisan'dan önce kimse isim istemesin'

İstanbul (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak, "Nisan'dan önce bizden kimse isim istemesin. Bu kadar bu işe meraklı olanlar varsa onlar isimlerini açıklasın, biz açıklamıyoruz. Bu benim stratejimdir, genel başkan olarak hakkımdır" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, İSO'nun Ocak ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamen anayasa ve demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Bazılarının Cumhurbaşkanlığı seçiminin nasıl yapılacağını bilmediğini dile getiren Erdoğan, Anayasanın 96, 101 ve 102. maddelerin net ve açık olduğunu belirterek, "Tüm bunlara rağmen kendilerini böyle zorlayarak, (167'i yetmez 367'yi bulman gerekir, 367'yi bulmadan şu olmaz, bu olmaz...) Bal gibi yeter" dedi.

Reklam
Reklam

"Yapay risk oluşturmaya çalışanlar da artık bundan vazgeçmelidir" diyen Erdoğan, bu tür tartışmaların yerli ve yabancı yatırımcıları tedirgin ettiğini belirtti.

Genel seçimlere de değinen Erdoğan, Türkiye'nin seçim ekonomisi kavramını siyasi literatürden tamamen çıkarması gerektiğini belirterek, "Böyle bir şeye asla tenezzül etmeyeceğiz. Seçim ekonomisi kavramıyla Türkiye'ye haksızlık, milletin bize verdiği emanete haksızlık etmeyeceğiz. Bu konuda da son derece kararlıyız" dedi.