Nişasta ne demek? Nişasta kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İnternette zaman zaman anlamı araştırılan ve incelenen çok sayıda kelime vardır. Kelimelerin anlamları ve kökenleriyle ilgili incelemelerde bulunan Türk Dil Kurumu, hem Türkçeyi korumayı hem de dili zenginleştirmeyi amaçlar. Bu çalışmalar Türkçe hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler tarafından da merakla incelenir. Bu incelemelerden bir tanesi de Nişasta kelimesi ile ilgilidir. Nişasta ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Kelimelerin anlamlarıyla ilgili yapılan araştırmalar, sözcüklerin doğru kullanılması ve anlaşılması açısından önemlidir. Günlük hayatta karşımıza çıkan kelimeler bazen mercek altına alınmak istenir. Kelimelerin yalnızca anlamı merak edilmez. Kökenleri hakkında da bilgi sahibi olmak istenebilir. Merak edilerek araştırılan kelimeler arasında Nişasta kelimesi de bulunur. Nişasta kelimesi ne anlama gelir?

Nişasta Ne Demek? Nişasta TDK sözlük anlamı nedir?

  • Nişasta kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Nişasta kelimesinin kökeni Farsça dilidir.
  • Nişasta kelimesinin Farsça dilindeki karşılığı nişāste şeklindedir.
Reklam
Reklam

Nişasta TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Tahıl tanelerinden, mercimek, bezelye vb. bakla türleri veya patates gibi birtakım yumrulardan özel yöntemlerle çıkarılan una benzer bir madde

    Nişasta Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Buğday nişastası. Mısır nişastası. Patates nişastası. Pirinç nişastası." - ****

Nişasta Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

nişasta buğdayı nişasta şekeri
Anahtar Kelimeler: