Nissan stratejik bir otomobil geliştiriyor

TOKYO (İHA) - Japon basını Otomotiv devi Nissan Motor'un dünya çapında dokuz farklı merkezde üretilerek 27 ülkede satışa sunulacak yeni bir otomobilin geliştirilmesi çalışmalarını başlattığını bildirdi.

Nihon Keizai Shimbun'un haberine göre 1.5 litre ve compact sınıfı olarak tasarlanan aracın, Mart 2008'e kadar özellikle Çin ve Rusya gibi gelişmekte olan ülkelerde 1.6 milyon adet satılması planlanıyor.

Yeni araç üretim maliyetlerinin düşük tutulması amacı ile halen Japonya'da satışta olan benzerleri March, Cube ve Tiida modelleri ile aynı şasiyi kullanacak.
Nissan ilk etapta üretimi Çin'in Guandong Eyaletin'de Çinli oratağı Dongfeng Motor Corp.'la birlikte kurdukları ortak girişimin fabrikalarında 2006 yılında başlatmayı planlıyor. Üretilen araçlar ihracatın yanısıra Çin iç pazarında da satışa sunulacaklar.

Reklam
Reklam

Japon firması Mart 2007 itibariyle Tayvan, Tayland, Malezya, Güney Afrika ve Meksika'da da üretime başlamayı hedefliyor. Yapılan planlara göre üretimin son halkası Endonezya'da 2008 yılında start alacak.

Modelin fiyatı satışa çıkacağı bölgelere göre değişmekle birlikte 1 milyon yen (9500 dolar - 13.5 milyar lira) ila 1.5 milyon yen arasında değişecek.