"Nitelikli Iman Gücü Ve Geleceğimiz" Konferansı

Görele İrfan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce (İRFAN-DER) "Nitelikli iman gücü ve geleceğimiz" adlı konferans düzenlendi.

Görele İrfan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce (İRFAN-DER) "Nitelikli iman gücü ve geleceğimiz" adlı konferans düzenlendi.

Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar İbrahim Refik, Osmanlı Devleti'nin hüküm sürdüğü coğrafyaya bakıldığında görkemli bir medeniyetin varlığının görülebileceğini söyledi.

Fethedilen topraklarda kalıcı olabilmenin zorluğuna dikkati çeken Refik, şunları kaydetti:

"Herhangi bir coğrafyada kalıcı olmanın sırrı yürek fethinde gizlidir. Bugün Kuzey Afrika'ya gittiğinizde insanlar boyunlarına muska diye Osmanlı parası takıyorlarsa, Arnavutluk'a gittiğinizde insanlar yemin ederken "Yalan söylüyorsam Türk olmayayım" diyorlarsa, daha düne kadar Hollanda Ticaret Odası'nda karar alınırken oyların eşit çıkması durumunda oda başkanı "İçinizde Osmanlı'yla alışveriş yapan var mı-" diyorsa ve Osmanlıyla alışveriş yaptığını söyleyen üyelerin oyu prestijli oy sayılıp, iki oy yerine geçerek alınacak kararı etkileyebiliyorsa, bunlar arkada bıraktığınız izlerden dolayıdır."

Reklam
Reklam

Konferansı, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele Müftüsü İsa Kaynak, Görele İrfan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Karadirek, öğretmenler ve vatandaşlar dinledi.

Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: