Niyaz Usta Öğrencileri 10 Sudanlının Gözlerine Işık Oldu

Meram Niyaz Usta İlkokulu öğrencileri harçlıkları sayesinde katarakt ameliyatı olan 10 Sudanlı dünyayı daha rahat...

Meram Niyaz Usta İlkokulu öğrencileri harçlıkları sayesinde katarakt ameliyatı olan 10 Sudanlı dünyayı daha rahat görecek.

Konya'nın merkez ilçelerinden Meram'da eğitim-öğretim veren Niyaz Usta İlkokulu öğrencileri, Kimse Yok Mu Derneği'nin Sudan'da yürüttüğü katarakt ameliyatı kampanyasına destek verdi. Okul yönetimi ve öğretmenlerin öncülüğünde duyurusu yapılan kampanyaya okuldaki bütün öğrenciler katıldı. Öğrenciler kendi aralarında topladıkları cep harçlıklarını Kimse Yok Mu Derneği yöneticilerine teslim etti.

Reklam
Reklam

Dernek yöneticileri, Niyas Usta İlkokulu öğrencilerinin yaptığı yardımın Sudan’da yürütülen katarakt ameliyatı kampanyasında yaşları 4 ile 77 arasında olan 10 Sudanlının ameliyatı için harcanacağını söyledi. Derneğin Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, “Derneğimizin 2008 yılında Sudan’da başlattığı katarakt ameliyatı kampanyası devam ediyor. Kampanyaya Konya'dan son olarak Niyaz Usta İlkokulu öğrencileri cep harçlıklarıyla destek verdi. Öğrencilerimizin kendi aralarında topladığı cep harçlıklarıyla 10 Sudanlı katarakt ameliyatı oldu. İnsanlık adına örnek bir davranışa imza atan Niyaz Usta İlkokulu yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini kutluyoruz.” dedi. Hasan Aşçı, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk'ün gönderdiği ve öğrenci harçlıklarıyla katarakt ameliyat olan 10 Sudanlının resimlerinin bulunduğu teşekkür belgelerini okul idaresine teslim etti.

Niyaz Usta İlkokulu Müdürü Murat Koçak, “Yönetici, öğretmen ve öğrenci işbirliğiyle gerçekleştirilen yardım kampanyasında başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: