Niyobyum ne demek? Niyobyum kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İnternette zaman zaman anlamı araştırılan ve incelenen çok sayıda kelime vardır. Kelimelerin anlamları ve kökenleriyle ilgili incelemelerde bulunan Türk Dil Kurumu, hem Türkçeyi korumayı hem de dili zenginleştirmeyi amaçlar. Bu çalışmalar Türkçe hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler tarafından da merakla incelenir. Bu incelemelerden bir tanesi de Niyobyum kelimesi ile ilgilidir. Niyobyum ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Kelimelerin anlamlarıyla ilgili yapılan araştırmalar, sözcüklerin doğru kullanılması ve anlaşılması açısından önemlidir. Günlük hayatta karşımıza çıkan kelimeler bazen mercek altına alınmak istenir. Kelimelerin yalnızca anlamı merak edilmez. Kökenleri hakkında da bilgi sahibi olmak istenebilir. Merak edilerek araştırılan kelimeler arasında Niyobyum kelimesi de bulunur. Niyobyum kelimesi ne anlama gelir?

Niyobyum Ne Demek? Niyobyum TDK sözlük anlamı nedir?

  • Niyobyum kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Niyobyum kelimesinin kökeni Fransızca dilidir.
  • Niyobyum kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı niobium şeklindedir.
Reklam
Reklam

Niyobyum TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,kimya Atom numarası 41, atom ağırlığı 92,91, yoğunluğu 8,57 olan, oksijen, kükürt, klor vb. maddelerle birleşikler veren bir element, kolombiyum (simgesi Nb)

Anahtar Kelimeler: