Nizip Ilçe Merkezindeki Hayvan Besiciliğine Yasak Getirildi

Nizip ilçe merkezinde hayvan besiciliğine yasak getirildi.

Nizip ilçe merkezinde hayvan besiciliğine yasak getirildi.

Nizip Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen ve Kaymakam Yaşar Karadeniz başkanlığında yapılan toplantıda, ilçe merkezinde hayvan büyükbaş veya küçükbaş hayvan besiciliği yapan vatandaşlara yönelik yasak getirildiği bildirildi.

Düzenlenen toplantı sonrasında bir basın açıklaması yapan Kaymakam Karadeniz, şehir merkezinde yaşayan insanların, hayvanların katı ve sıvı atıklarından dolayı meydana gelen kötü kokulardan duydukları rahatsızlığı göz önüne alarak ilçe merkezinde hayvan besiciliğine 30 Ekim 2012 tarihinden itibaren yasak getirildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Karadeniz Şunları kaydetti:

"Bu kapsamda 30 Ekim 2012 tarihine kadar merkez mahallelerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ellerinde bulunan hayvanları elden çıkarmaları gerekmektedir. Aksi halde belirtilen tarihten sonra bu yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacak ve tespiti halinde uyarılarımıza uymayan vatandaşlara 1000-250 TL arasında para cezası uygulanacaktır."

Düzenlenen toplantıda, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Sağlık Grup Başkanı Bekir Sıtkı Paksoy, Nizip Gıda hayvancılık ve Tarım İlçe Müdürü Ramazan Biricik ve Nizip Belediyesi Zabıta Müdürü Reslan Yalçın hazır bulundu.

Muhabir İrfan Aydoğdu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: