Nizip'te Çarşamba Eğitimleri Konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından, Nizip'te düzenlenen Çarşamba Eğitimleri konferansı büyük ilgi gördü.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından, Nizip'te düzenlenen Çarşamba Eğitimleri konferansı büyük ilgi gördü.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazikent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, üniversite öğreniminin insan hayatının en önemli dönemlerinden olduğunu belirtti.

Öğrenim kalitesini arttırmanın en etkili yolunun bireyin kendini yetiştirmesi olduğunu belirten Kalyoncu, her şeyi okuldan, derslerden ve hocalardan bekleme anlayışının beklentilere cevap veremediğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin tarih şuuru, milli bir duruş ve birey olabilme hedeflerine yönelmeleri gerektiğini belirten Kalyoncu, şöyle konuştu:

"Tarih şuuru, biz gençlerin geçmişten tecrübeler elde ederek geleceğe umutla bakabilmemizin ip uçlarını bizlere verir. Milli hisler, vatan sevgisi, bir arada yaşayabilmenin temellerini sağlamlaştırır, birey olabilme yani karakter gelişimini sağlıklı bir biçimde tamamlayabilme ise başarı ve huzurun temel şartıdır."

Yüksek öğretimin günümüzdeki durumu, yüksek öğretimle ilgili yeni yaklaşımlar ve yönelimler konusunda bilgi veren Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ise Avrupa'da ve ABD'deki uygulamalardan örnekler vererek üniversitelerin misyonlarının tarihi süreç içerisinde değişime uğradığını dile getirdi.

Gelişmişliğin temel ölçütünün yüksek öğretime verilen değerle ifade edildiğini vurgulayan Prof. Özdemir, yüksek öğrenim gören insan oranının yüzde 40'lar seviyesine çıkarılması gerektiğini ve bu sayıyla birlikte eğitimin niteliğinin de acilen istenilen düzeye ulaşması gerektiğine işaret etti.

Reklam
Reklam

Konferansın sonunda Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Gazikent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve iş adamı Haluk Kalyoncu ve Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'e günün anısına plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz