Nkü Kalp Damar Cerrahisi Doç. Dr. Özcan Gür: "damar Tıkanıklığı Hastalarına Ameliyatsız ’aterektomi’ Yöntemi Uyguluyoruz"

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Doç. Dr. Özcan Gür,...

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Doç. Dr. Özcan Gür, damar tıkanıklığı hastalarına ameliyatsız ’Aterektomi’ tedavisi uyguladıklarını söyledi.Damar tıkanıklığı hastalarına eskiden ağır yöntemler kullanıldığını belirten Doç. Dr. Gür, artık aterektomi yöntemi ile hastaların daha rahat tedavi gördüklerini söyledi. Doç. Dr. Gür, damar ameliyatlarında bıçak altına girmeden ’Aterektomi’ denilen bir yöntemle kireçlenen damarların tekrar çalışır hale getirildiğini söyleyerek, "Hastalar başvurduğu zamanlarda eskiden ağırlıklı cerrahi yöntemler kullanılıyordu. Uygulanan yöntemle, hastalar açısından daha konforlu bir hizmet sunarak, kesi sıkıntısı, enfeksiyon tehlikesi olmadan tedavi ediyoruz. Aterektomi yöntemi, damar içerisindeki kireçlerin temizlenmesine dayanan bir teknik. Damar içerisindeki kireçler temizlenerek hastanın damarı tekrar çalışır hale getiriliyor. Hastalar aterektomi yöntemi ile bir günlük operasyonla taburcu olabiliyor ve normal gündelik işlerini yapabiliyor. Ameliyatsız yöntemlerin avantajları bunlar. Aterektomi yöntemini kliniklerimizin çoğunda kullanıyoruz" dedi.Toplumda damar hastalıklarının çok yaygın olduğunu dile getiren Doç. Dr. Gür, "Özellikle 50 ve 60 yaşından sonraki hastalarda yüzde 15 ve 20’ye kadar gözlenebiliyor. Bu demek oluyor ki 100 kişiden 15 kişide damar hastalığı var. Özellikle 50 ve 60 yaşlarından sonra başlıyor. Damar tıkandığı zaman hastaların ayaklarında yararlar olabiliyor, yürüme mesafesi kısala biliyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz