Nobel Barış Ödüllü Yemenli gazeteci Karman:

Nobel Barış Ödüllü Yemenli gazeteci Tevekkül Karman, "Biz Arap Baharı gençleri, kadınları, çocukları olarak her zaman Türkiye'ye minnettar olacağız" dedi.

Nobel Barış Ödüllü Yemenli gazeteci Tevekkül Karman, "Biz Arap Baharı gençleri, kadınları, çocukları olarak her zaman Türkiye'ye minnettar olacağız" dedi.

Suriye'den gelen sığınmacıların kaldığı konteyner kenti ziyaret etmek için kente gelen Karman, Kilis Valisi Yusuf Odabaş ile makamında bir süre görüştü. Daha sonra tercümanı aracılığıyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karman, Türkiye'nin Suriye'den gelenler için insani, ahlaki ve dini görevini yaptığını söyledi.

Vali Yusuf Odabaş'ın kendisine Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili yapılan çalışmaları anlattığını ifade eden Karman, "Bu insanlar Beşşar Esed'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye geldi" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin bu insanlara verdiği hizmetin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Karman, "Tabii benim bu gördüklerim sürpriz olmadı. Çünkü ben burada Türkiye'nin yapması gerekeni yaptığını gördüm. Türkiye'nin mazlumların yanında nasıl durduğunu gördüm" diye konuştu.

Karman, Türkiye'den talepleri olduğunu, Suriye'den kaçarak gelen insanlar için kilometrelerce güvenlik koridoru ilan edilmesini istediklerini bildirdi.

Güvenlik önlemleri sayesinde bu insanların daha çok korunmuş olacağını dile getiren Karman, şöyle devam etti:

"Türkiye'den ve Türk halkından talebimiz, Suriye içinde güvenlik koridorlarının sağlanması... Ve bu koridorlardan yaralıları ve şehitleri güvenli bir şekilde taşımak istiyoruz. Biz Arap Baharı gençleri, kadınları, çocukları olarak her zaman Türkiye'ye minnettar olacağız. Her zaman Türkiye'yi şükranla anacağız."

Vali Odabaş da Tevekkül Karman'ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak korunmaya muhtaç ve kendilerine sığınmış vatandaşlara kucak açtıklarını ifade eden Odabaş, Suriyelilerin en kısa sürede kendi ülkelerinde rahat ve huzur içinde yaşayabilme imkanına kavuşmasını diledi.

Reklam
Reklam

Valilik ziyaretinin ardından konteyner kenti ziyaret eden Karman, Şam Mescidi'nde Suriyelilerle bir araya geldi.

Suriyelilere yönelik konuşma yapan Karman, onlarla birlikte Esed rejimi aleyhine slogan attı, "Suriye Özgürlük Marşı"nı söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: