'Noel baba' kılığındaki polislerden magandalara gözdağı

Her yılbaşında istenmeyen olayların yaşandığı Taksim’de polis, bu yılbaşı için ekstra önlemler aldı. Taksim'de tebdili...

Her yılbaşında istenmeyen olayların yaşandığı Taksim’de polis, bu yılbaşı için ekstra önlemler aldı. Taksim'de tebdili kıyafet tatbikat yapan Güven Timleri, temsili alışveriş yapan bir kadının çantasını çalan yan kesiciyi kısa sürede yakaladı. Yankesici kılığındaki polisi, Noel baba kılığındaki meslektaşları kelepçeledi.
İstanbul’un yılbaşı kutlamalarının merkezi Taksim’de her sene meydana gelen olumsuz olaylar üzerine İstanbul Emniyeti harekete geçti. Yılbaşı öncesi yaşanabilecek olaylara karşı tedbirlerini artıran Güven Timleri Taksim Meydanı’nda tebdili kıyafet tatbikat düzenledi. Tatbikatta Noel baba, milli piyango biletçisi, simitçi, ayakkabı boyacısı, belediye işçisi kılığına giren güven timleri pusuya yattı. Müşteri kılığına giren bir bayan polis memuru milli piyango bileti almak için biletçiye yaklaştı, yan kesici kılığındaki bir diğer polis memuru ise arkasından yaklaşarak çantasından cüzdanı çaldı. Sessizce uzaklaşmaya çalışan temsili hırsızı, güven timleri kısa sürede yakaladı. Yankesici kılığındaki polis memurunu, Noel baba ve temizlik işçisi kılığındaki meslektaşları yakaladı. Temsili hırsızı yere yatıran güven timleri, kısa sürede kelepçe altına aldı. Güven timleri, gerçeğini aratmayan tatbikatta yılbaşı gecesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gözdağı verdi.
Tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Dursun Güneş, Kötü niyetli olarak istiklal Caddesi’ne gelmeyi düşünenleri uyardı. Güneş, “Biz her alanda, her noktada bazen resmi, bazın sivil, 2 bin 500 personel ile sabah 08.00’dan öbür günün sabahı 08.00’a kadar her alanda tedbir alacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz