Noel Baba, saniyede 5800 km hızla gitmeli

Stockholm - Noel Baba'nın, dünyadaki bütün çocuklara hediye yetiştirebilmek için saniyede 5800 km hızla yol alması gerektiği ciddi ciddi hesaplandı.

İsveçli uzmanlar, 24-25 aralıkta Noel Baba'nın çocuklara hediye dağıtmak için dünyada 2,5 milyar kez mola vermesi gerektiğine hükmetti. "SWECO" mühendislik danışma şirketinden Anders Larsson ve çalışma arkadaşlarının hesabına göre, gezegenimizde kilometre kareye 48 kişi düşüyor, evler arasında da ortalama 20 metre mesafe bulunuyor.

Bu hesaba göre, Noel Baba, Kırgızistan'dan yola çıkıp dünyanın dönüşünün aksi istikametinde saniyede 5800 km hızla (ışık hızının yaklaşık 52'de biri) giderse, zamanı en iyi şekilde kullanmış olur ve 48 saatte bütün hediyelerini çocuklara verebilir...

Reklam
Reklam

Aslında Kuzey kutbunda oturduğuna inanılan Noel Baba, "SWECO"nun hesabına göre, Kırgızistan'dan yola çıkarsa yolculuk sırasında zamanı en verimli şekilde kullanabilir. Noel Baba'nın, bacadan süzülüp hediyeleri bırakmak ve tekrar kızağa binmek için de sadece 34 salisesi bulunuyor.İnternette dolaşan başka bir hesaba göre ise, Noel Baba'nın sesten hızlı seyreden ve tonlarca hediye taşıyan kızağı, sürtünme yüzünden alev alıp 4,26 mili saniyede yok olmaya mahkum gözüküyor.