Nokia PureView teknolojisi

Motorola’nın çok yakında resmiyet kazanacak olan akıllı telefonu Moto X’in kamerasında Nokia PureView teknolojisinde olduğu gibi özel bir görüntü işleme teknolojisi kullanılacak.

Motorola’nın yeni akıllı telefonu Moto X için geri sayıma geçilmişken cihaza dair heyecan verici bilgiler de gelmeye devam ediyor. Zaten iyi bir kamera ile donatılacağını bildiğimiz cihazın ana kamerasına dair detaylar gün yüzüne çıktı.
Buna göre Motorola cihazda, Nokia PureView teknolojisine benzer bir görüntü yakalama yapısına yer verecek. 10 megapiksellik ClearPixel olarak adlandırılan bu kamera, özellikle düşük ışık altında çok yüksek performans sergileyecek.
Motorola Moto X’te, günümüzdeki bir çok akıllı telefondakinin aksine (Galaxy S4 dahil neredeyse tamamında 1.1 micron) 1.4 micron piksellik (piksellerin boyutu) kamera kullanılıyor. Bu da ışığın daha iyi alınması anlamını taşıyor. Ayrıca mevcut her dört piksel, bir adet mükemmel pikseli oluşturuyor. Bu da görüntülerin yüksek yakınlaştırmalarda dahi bozulmamasını sağlıyor. Nokia PureView’da ise 7 piksel bir süper pikseli oluşturuyordu.
Moto X’in diğer kamera özellikleri arasındaysa 1080p çözünürlüğünde saniyede 60 kare video kaydı, yüksek kaliteli ve üç boyutlu ses kalitesi yer alıyor.

Reklam
Reklam

Instagram’dan 3. Parti Yazılımlarla İlgili Açıklama Geldi