Nokia’nın satışına AB komisyonundan onay

Avrupa Birliği Komisyonu, Nokia’nın Microsoft’a satılmasına onay verdi. Peki bu onay Microsoft’a yeni sorumluluklar yüklüyor mu?

Mobil dünyanın en köklü markalarından biri olan Nokia’yı satın alan Microsoft, bu anlaşma karşılığında 7.17 Milyar Dolar ödeme yapmayı kabul etmişti. Finlandiyalı teknoloji devinin cihaz üreten ve bir takım servisler geliştiren birimlerini satın alan Microsoft, Windows Phone cephesinde %80’lik bir pazarın da tek hakimi haline gelmiş oldu.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun da resmen onayladığı bu karar ile birlikte belirlenen süreç içersinde devirteslim yapılmış olacak. Komisyon, belirli hususar çerçevesinde planlama yaparak kararı onayladı. Özellikle de tekelleşmeye karşı bu satışın pazardaki rekabet adına orantısız güç teşkil edip etmeyeceği üzerine yoğunlaşılırken, Microsoft’un kendi bünyesinde geliştirdiği üçüncü şahıs yazılımlarda, kullanım yaygınlığını devam ettirmesi ve kendi potansiyeli ölçüsünde bir hizmet daraltmasına gitmemesi vurgulanıyor.

Reklam
Reklam

AB Komisyonunun da kararı onamasının ardından Microsoft’un hedefine ulaşması için önünde pek bir engel kalmadı. Böylece mobil işletim sistemleri pazarında, kendi ürünlerini geliştiren üç büyük is de kendi mobil cihaz markasına sahip olmuş oldu. Apple, Microsoft ve Google arasındaki rekabet şimdi çok daha sert geçecek.

En İyisi Hala iPhone