Nokia’nın Windows phone satışları ne alemde?

Nokia’nın emektar mobil işletim sistemi Symbian’dan vazgeçmesi kimseyi şaşırtmamıştı aslında.

Kafalarda soru işareti uyandıran temel konu, Finlandiya’lı üreticinin Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone’u tercih etmesi olmuştu. Eleştirilere bir yana dursun Nokia, sonunda ilk Windows Phone yüklü akıllı telefonunu satışa sundu.

İngiltere’de kullanıcılarla buluşan ilk Windows Phone modeli olan Lumia 800 için Nokia cephesinden gelen açıklamalar bir hayli tatminkâr aslında. Kullanıcıların cihaza gösterdiği ilginin üst düzey olduğunu ifade eden Nokia sözcüsü Ray Haddow, tüketicilerin üst düzey bir akıllı telefona terfi etmek için tercih edeceği ilk ismin Lumia 800 olduğu iddiasında.

Reklam
Reklam

Nokia cephesinden gelen açıklamalar olumlu olsa da olaya objektif bir gözle bakıldığında aslında Nokia’nın söylendiği kadar da başarılı olmadığı ortaya çıkıyor. Ön sipariş süresi içersinde iPhone 4S’in İngiltere’de yakaladığı rakamların epey gerisinde kalan Nokia, birçok markanın Android’li üst düzey modellerinden de düşük sayıda ön sipariş alabilmiş.

Finlandiyalı üreticiyi doğrulayan tek açıklamanın GSM operatörü Orange’dan gelmiş olmasıysa hayli manidar. Zira Orange, Nokia Lumia 800’ü kontratlı olarak almak isteyen kullanıcılarına ücretsiz olarak XBOX 360 da hediye ediyor.

2 günlük sürecin çok fazla bir şey ifade etmeyeceğini söyleyenler olacaktır belki ancak şimdilik eldeki veriler Nokia N97’den bu yana yaşanan kötü gidişatın devam ettiğine işaret ediyor.

[

](http://www.scroll.com.tr/57573/bu-anakartlar-rakip-tanimiyor/)