Nomura hangi bankalar için "al" dedi?

**Yatırım bankası Nomura, Türk bankalarının geneli için "çok yükseldi" derken iki banka için "al" tavsiyesinde bulundu. işte o bankalar...

**

Nomura, Akbank, Vakıf ve Halkbank için sat derken Yapı Kredi ve Garanti için al tavsiyesinde bulundu.

Borsa rekor denemesi yaparken endeksi sırtında taşıyan bankacılık hisseleri ile ilgili yabancı yatırımcı raporları biraz daha "itidal" çağrısı yapıyor.

Reklam
Reklam

Son olarak Nomura'nın Türk bankalarına ilişkin yazdığı raporda, bankaların hedef değerlerin oldukça üzerine çıktığının altı çizildi ve Türk bankaları için "sat" uyarısında bulunuldu.

Bankanın yayınladığı son raporunda İstanbul'daki temasları sonrasında edinilen izlenimler aktarıldı.

SORUNLU ALACAK KONUSU
Nomura raporunda, bankaların sorunlu alacaklarının yarattığı risklerin bu yıl için değil, ancak gelecek yıl için sıkıntı yaratma riski bulunduğuna dikkat çekildi. İlk çeyrek bilançolarının iyi gelme olasılığının yüksek olmasına rağmen bu çeyreğin belirleyici olmayacağının altı çizilen raporda,

Türk bankaları için genel anlamda fiyat açısından olumsuz seyir beklentisinin öne çıkarıldığı raporda sadece Yapı Kredi Bankası ve Garanti için al tavsiyesinde bulunuldu.

Banka raporunda Akbank, Halk Bankası ve Vakıfbank için "sat" tavsiyesi verilirken, Bank Asya ve İş Bankası için de nötr görüş belirtildi.
Kredi yapılandırmasına bakıldığında sektörün genelinin iyi performans gösterdiği belirtilen raporda, en yüksek yeniden yapılandırma ve yeniden sınıflandırma düzeyinin Bank Asya'da oluştuğunun altı çizildi.

Reklam
Reklam