Norm Fazlası Öğretmenlerin Ataması

Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Şahin Gümüş, "Norm kadro fazlası öğretmenlerin resen atamaları kesinlikle yapılmamalıdır" dedi.

Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Şahin Gümüş, "Norm kadro fazlası öğretmenlerin resen atamaları kesinlikle yapılmamalıdır" dedi.

Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılması, genel liseleri Anadolu liselerine dönüştürme süreci ve eğitim kurumlarının kurumsal yapılarında meydana gelen değişikliklere bağlı olarak okulların öğrenci sayıları ve ders yükü saatlerinin değişmiş olması sonucunda öğretmen norm kadro sayıları oluştuğunu anımsattı.

Öğretmenlerin, yapısal değişiklikler sonucu birkaç saatlik ders yükü azlığına bağlı olarak norm kadro fazlası konumuna düştüğü için, resen il genelinde atamaya tabi tutulmasının hakkaniyet ölçülerine uygun olmadığını savunan Gümüş, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Norm kadro fazlası öğretmenlerin resen atamaları kesinlikle yapılmamalıdır. Eğitim kurumu yöneticilerinin zorunlu yer değiştirmelerinde olduğu gibi, norm kadro fazlası öğretmenlerin de isteğe bağlılar dışında resen atamalarının yapılmaması gerekmektedir. Bir iki saatlik ders yükü azlığı sonucu ihtiyaç fazlası konumuna düşen öğretmenin önümüzdeki dönem oluşacak ders saati artışına bağlı olarak yeni normla yeniden ilişkilendirilmesi mümkünken, bugün birini gönderip yarın aynı kuruma aynı alanda bir başka öğretmeni atamanın doğru olmayacağı kanaatindeyiz."

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: