Norm Kadro Düzenlemesine Tepki

Kırıkkale'de Eğitim-Sen üyeleri norm kadro düzenlemesine tepki gösterdi.

Kırıkkale'de Eğitim-Sen üyeleri norm kadro düzenlemesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eylemde konuşan Kırıkkale Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, norm kadro sorunlarının en kısa sürede çözülmesi gerektiğini ve norm fazlası öğretmenlerin kadro mağduriyetlerinin derhal giderilmesi gerektiğini söyledi.

Hiçbir hazırlık ve altyapı yatırımı yapılmadan hayata geçirilmeye çalışılan 4+4+4 kademeli eğitimin toplumun geleceğini ipotek altına almaya çalıştığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"10 binlerce öğretmen norm fazlası durumuna düşürülmüştür. 4+4+4 düzenlemesi uygulamaya başlamadan 30 bini sınıf olmak üzere 70 bine yakın öğretmen norm fazlası durumuna düşürülmesi eğitimde yaşanan ve halen devam eden kaosun ilk habercisi olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı, norm fazlası öğretmenleri bu süreçte yan alan değişikliği gibi tercihlere zorlamış, ancak bu işi de eline yüzüne bulaştırmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılının başından bu yana 4+4+4 sisteminin getirdiği sıkıntılarla baş etmeye çalışan öğretmenler ve okullar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın elinde adeta perişan edilmiştir."

Şahin, Bakanlığı'nın öğretmenlerin yaşadığı mağduriyeti göz ardı ettiğini iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 binlerce öğretmeni mağdur eden norm kadro sisteminin artık resmen çöktüğünü kabul etmek gerekir. Bakanlık resmen norm kadro uygulamasının enkazı altında kalan öğretmenlerin sorunlarını derhal çözmek zorundadır. Eğitim-Sen olarak önerimiz, haftalık 15 adet ders yükümlülüğü olan herkesin norm içinde sayılması ve Bakanlığın kendi yanlışının faturasını norm fazlası durumuna düşürdüğü öğretmenleri sırtına yıkmamasıdır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatih Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz