Norveç Büyükelçisi'nin gündemi de Cihanbeyli gençliği

Norveç’in Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavin, Konya’nın Cihanbeyli ilçesini ziyaret etti. Büyükelçi Cihanbeyli Belediye başkanı...

Norveç’in Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavin, Konya’nın Cihanbeyli ilçesini ziyaret etti. Büyükelçi Cihanbeyli Belediye başkanı Mehmet Ali Önal ve Vekil Kaymakam Ayhan Işık ile görüştü. Büyükelçi Kanavin’in gündeminde Avrupa hayali yüzünden eğitimini aksatan Cihanbeyli gençliği vardı.

Kanavin, Norveç’te yaşayan Türk göçmenlerin diğer göçmen topluluklarından farklı olarak yüksek öğrenime eğilimin az olduğunu; Türk gençlerinin daha çok iş dünyasına eğilimi olduğunu söyledi. Kanavin, "Genç nesillerin iş hayatından ziyade eğitime adaptesi daha önemli. Yeni nesillerin oradaki eğitimlerini teşvik adına neler yapılabilir? Bununla alakalı işbirliği başlatılabilir mi? Bunun çabası içerisindeyiz." şeklinde konuştu. Türklerin Norveç’te iş dünyasında çok başarılı olduklarını belirten Kanavin, bunun eğitim açısından da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Cihanbeyli Belediye başkanı Mehmet Ali Önal ile bir süre sohbet eden Büyükelçi Kanavin, gördüğü ilgi karşısında hayranlığını dile getirdi. Norveç’te çok sayıda Cihanbeylili ve Kululu olması sebebiyle bu bölgeyi merak ettiğini, bu sebeple ziyaret ettiğini belirten büyükelçiye Cihanbeyli yöresel kilimi ve Tuz Gölü'nde şekillenen tel figür hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz