Ntso Başkan Adayı Yakup Zağlanmış:

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkan adayı Yakup Zağlanmış, birlikte hareket ettiği işadamları ile, asla...

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkan adayı Yakup Zağlanmış, birlikte hareket ettiği işadamları ile, asla ayrımcılık gütmeden tepeden tabana tüm sanayicilerin, esnafların, sivil toplum örgütlerinin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak, belediye ve milletvekilleri ile iştişare temelli bir yapı oluşturarak hizmette esas olan sürekliliği sağlayabilmek için aday olduğunu söyledi.

Zağlanmış yaptığı açıklamada, yeni ve genç bir yönetim ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine talip olduklarını belirterek, halen oda başkanlığı görevini yürütmekte olan M.Arif Parmaksız’a yönelik eleştirilerde bulundu. 1926 yılında kurulan odalarında geçmişten günümüze bir çok esnaf ve sanayicinin başkanlık görevinde bulunduğunu ve Parmaksız’dan çok daha zor koşullarda çok daha uzun süreli hizmet veren kişilerinde bunların arasında olduğunu kaydeden Zağlanmış: “Arif Parmaksız’ın seçilmiş bir başkan olduğunu unutması, biz sanayiciler ve esnaflar tarafından 10 yılı aşkın bir süredir desteklenerek bu günlere geldiğini unutması ve son konuşmasında “Oda tarihinde üst düzey görev alan tek kişi benim” ibaresini kullanması ne kadar üzücüdür. ‘Arif olan anlar’ derler ama başkanımız maalesef artık anlamıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Parmaksız’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Hacıbektaş ilçesine yapılan Güzel Sanatlar Fakültesi’nden bahsederek TOBB tarafından Nevşehir’e bir okul yaptırma sözü vermesini değerlendiren Zağlanmış, söz konusu fakülte binasının Parmaksız’ın çabaları sonucu değil Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ricası üzerine TOBB tarafından yapıldığını ayrıca 2 yıl önce alınan TOBB genel kurul kararıyla her ile bir okul yapılacağının açıklandığını kaydetti. Zağlanmış sözlerini şöyle sürdürdü:

“Parmaksız açıklamalarında AK Parti Milletvekillerine kendisinin hiçbir zaman işinin düşmediğini ve kimse için ricacı olmadığını söyledi. Bizler tek parti iktidarının olduğu ve 3 vekil ile tam kadro mecliste temsil edilen bir şehiriz. Biz vekillerimizi iş düşünce aranan veya ricacılar merci olarak göremeyiz. Bizim talip olduğumuz anlayış farkı işte budur. Ana ve tek hedefimizi yeniden vurgulamak istiyorum. Asla ayrımcılık gütmeden tepeden tabana tüm sanayicilerimiz, büyük esnafımız, küçük esnafımızla el el vererek, sivil toplum örgütlerinin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak, belediyelerimiz ve Ankara siyasetinin gerçek sahipleri çok değerli vekillerimizle beraber istişare temelli bir yapı oluşturarak hizmette esas olan sürekliliği sağlayabilmektir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: