Nüfus Müdürlüğünden adres uyarısı

Okul kayıtları için gerçeğe aykırı adres bilgileri vermemeleri konusunda uyardı.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdür Vekili Hamiyet Sandıkçı yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları okul kayıtları için gerçeğe aykırı adres bilgileri vermemeleri konusunda uyardı.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdür Vekili Hamiyet Sandıkçı açıklamasında; “Yerleşim yeri kanununun amacı, elektronik ortamda ulusal veri tabanının oluşturulması, nüfus kayıtları ile adres bilgilerinin ilişkilendirilmesini sağlamaktır. Bu durum sağlıklı bir adres bilgisi sisteminin tutulmasıyla mümkündür. Bizler vatandaşların yerleşim yerleri ile ilgili bildirimlerini beyanlarına göre değerlendirmekteyiz. Beyan ettikleri adres sistemimizde boş görünüyorsa beyanlarına göre adres kayıtları alınmaktadır. Beyan edilen adres dolu görünüyorsa bildirilen adreste oturduklarını kanıtlayan belge istenmektedir. (Elektrik, sabit telefon, doğalgaz ve su faturası gibi). Son günlerde bazı vatandaşlarımızın okul kayıtları için ikamet adreslerini faklı adrese aldıkları görülmüştür. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bir kez daha uyarma gereği duyulmuştur.

Reklam
Reklam

Kanunda "Bir yerleşim yerinin değiştirilmesi yenisinin edinilmesine bağlıdır" denilmektedir. 5490 sayılı yönetmeliğin 67 ve 68 maddelerinde ise "Adres beyanını yasal süresi içinde (20 iş günü) bildirmeyenler için 390,00 TL, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlar ve bunlara tanıklık edenlere 782,00 TL idari para cezası ve 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" denilmektedir. Vatandaşlarımızın oturmadıkları adreslere gerçek dışı beyanlarda bulunmamalarını, bulunmaları halinde yapılacak tahkikat sonucu belirttikleri adreste oturmadığı anlaşılan vatandaşlarımıza adres yönetmeliğinde belirtilen cezai işlem uygulanacağını bilmeleri gerekmektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz