Nüfus Müdürlüğü'nden Muhtarlara Bilgilendirme Toplantısı

Elazığ Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.

Elazığ Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi uygulamaları, T.C Kimlik uygulaması ve evlendirme işlemlerinde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verildiği kaydedildi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Müsinalı, toplantıda, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin 2008 yılından bu yana nüfus müdürlükleri vasıtasıyla uygulandığını hatırlatarak, sistemle vatandaşların adres bilgilerinin doğru bir şekilde kayıt altına alındığını aktardı.

Reklam
Reklam

Müsinalı, Avrupa ve gelişmiş ülkelerinde de adres bilgilerinin devletler tarafından kayıt altına alındığını belirterek, uygulanan sistemin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi ve vatandaşların adres kayıtlarının tutulmasında muhtarlara önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Merkez İlçe Nüfus Müdürü Hamiyet Sandıkçı da Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin uygulanması esnasında muhtarların yapması gereken iş ve işlemler, T.C Kimlik uygulaması ile evlendirme işlemlerinde dikkat edilecek uygulamalar hakkında muhtarlara bilgiler verdi.

Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz