Nuh'un kayıp şehri Naxuan Ağrı eteklerinde

Ağrılı Araştırmacı yazar Cemal Yıldırım, Nuh Peygamberin yaşanan tufan sonrası kendisine inananlarla birlikte kurduğuna inanılan Naxuan kentinin Ağrı dağı eteklerinde olduğunu iddia etti.

AĞRI (ANKA) - Çinli ve Türk araştırmacılardan oluşan "Uluslararası Nuh'un Gemisi Araştırmaları Grubu"nun, Ağrı Dağı'nın yaklaşık 4 bin metre yüksekliğinde, 4 bin 800 yıl öncesine ait ahşap gemi parçaları bulduğunu ve bunların Nuh'un Gemisi'ne ait olduğunu savunmasının ardından Araştırmacı yazar Cemal Yıldırım, 2002 yılında gündeme getirdiği "Nuh Peygamber'in kayıp kenti Naxuan" ile ilgili yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tarihin en çok merak edilen efsanelerinden biri olan Nuh’un Gemisi’nin, bulunduğu iddiasıyla tüm dünyada heyecan yaşandığını belirten Ağrılı Cemal Yıldırım, "Bir çok efsaneye konu olan 6 bin yıllık Naxuan kentinin gün ışığına çıkarılmayı beklediğini söyledi. Kutsal kitaplara ve efsanelere göre insanoğlunun ikinci atası olarak bilinen Nuh Peygamberin, tufanın ardından kendisine inananlar ile birlikte yeniden yeryüzünde çoğalmaya başladığını anlatan Yıldırım, "Efsanelere ve Tevrat'a göre Ağrı dağına oturduğuna inanılan gemiden çıkan Nuh Peygamber ve beraberindekiler yeni bir kent kurarak burada yaşamaya başladılar. Hz. Nuh ve kavminin ilk yaşadığı yer olduğuna inanılan ve bazı tarihçiler tarafından da kabul edilen kayıp kent Naxuan'ın üzerinde uzun yıllardan bu yana çalışma yapıyorum. Yaklaşık 2 bin yıl öncesine kadar bilinen, ancak hiç kimse tarafından netleştirilmeyen kent ile ilgili olarak çok önemli bilgiler elde ettim" dedi.

Reklam
Reklam

Cemal Yıldırım, araştırmaları sonucu kayıp Naxuan kentinin Ağrı Dağı bölgesinde olduğunu iddia ederek, "Bu konu ile ilgili bir çok araştırmacı inceleme yaptı. Elimde konuyla ilgili rapor ve bilgiler mevcut. Nuh Peygamber tufanından sonra insanlar bir kere daha dünyaya bu bölgeden yayıldı. Buraya yerleşildiğine göre var olduğuna inandığım şehri kesinlikle bulacağım. Ben öncelikle Nuh'un gemisinin Ağrı Dağı'na oturduğuna inanıyorum. Zaten Kur'an-ı Kerim'de de 'cudiye oturmuştur' denilmekte. 'Cudi'nin kelime anlamı yüksekçe yer, tepe ya da bazı dilbilimcilere göre avuç içi anlamına gelmektedir. Yani Kur'an-ı Kerim'de belirtilen cudi isminin o dönemlerde bu bölgeye verilen özel bir isim olduğuna eminim. Ben var olduğuna inandığım şehri bulmak için yıllardır uğraş veriyorum ve vermeye de devam edeceğim" diye konuştu.