"nükleer Mühendislik Öğrencileri Uyuşturucu Ve Fuhuş Batağına Düştü" İddiasına Yalanlama

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş, nükleer mühendislik eğitimi almak üzere Rusya Federasyonu'na gönderilen Türk öğrencilerinin,...

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş, nükleer mühendislik eğitimi almak üzere Rusya Federasyonu'na gönderilen Türk öğrencilerinin, 'alkol, uyuşturucu ve fuhuş batağına düştüğü' iddialarını yalanlayarak, "Bu açıklamaları yapanlar ile ilgili gerekli bütün hukuki işlemler başlatılacak" dedi.

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılan yazılı açıklamada, nükleer mühendislik eğitimi almak üzere Rusya Federasyonu’na gönderilen Türk öğrencilere yönelik, "alkol, uyuşturucu ve fuhuş batağına düştüklerine ilişkin yetkili ağızlardan duyum alındığı" şeklindeki haberler şiddetle kınandı. Açıklamada, "Kamuoyunun malumu olduğu üzere, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu arasında Akkuyu Sahası’nda Nükleer Güç Santrali'nin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliği Anlaşması' 12 Mayıs 2010 tarihinde imzalanmış ve akabinde yürürlüğe girmiştir. Anılan anlaşmanın 6. maddesinin 5. fıkrası uyarınca Türk öğrencilerinin ücretsiz olarak eğitilmesi ve Akkuyu Nükleer Santrali'nde istihdam edilmesi hususlarında mutabakata varılmıştır" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Türk öğrencileri için, masrafları Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından karşılanmak üzere, Rusya Federasyonu'nda bulunan, nükleer mühendislik alanında dünyanın sayılı eğitim kurumlarından MEPhI Üniversitesi'nde eğitim almaları amacıyla bir program hazırlandığı ifade edildi. Eğitim programının 2011 ve 2012 yıllarında yapılan sınavlarla uygulamaya konulduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Türk üniversite öğrencilerinin seçimi için, MEPhI Üniversitesi öğretim üyelerinin de katılımıyla, Ankara'da yazılı ve sözlü sınavlar gerçekleştirilmiştir. Böylece, Türkiye'nin seçkin üniversitelerinden binlerce öğrenci, iki ülke ilgili kurumlarının gözetiminde hassas ve zorlu bir eleme sürecinden geçirilmiştir. Yukarıda anlatılan süreçlerden geçmiş 100'den fazla seçkin üniversite öğrencisine yönelik iftira ve açıklamalarla, bu asılsız ve kabul edilemez beyanları ciddiye alanları şiddetle kınıyoruz. Bu gerçek ve akıl dışı iftiraları atanlar hakkında gerekli hukuki süreç başlatılacaktır. Akkuyu Elektrik Üretim NGS A.Ş, iftiraya uğrayarak rencide edilen Türk öğrenciler ile ailelerinin üzüntülerini paylaşmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: