'Nükleer santrale karşıyız'

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Galip Özkan, kentte nükleer santralin kurulmasını istemediklerini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Galip Özkan, tarım ve turizm kenti Mersin’de gelecek dönemlerde felaketlere yol açabilecek olan nükleer santralin kurulmasını istemediklerini ve bu yüzden de Nükleer Karşıtı Platforma destek verdiğini açıkladı.

Dünyadaki Çernobil Nükleer Faciasını ve son olarak ta Japonya’daki Fukuşima Nükleer sızıntısının asla unutulmaması gerektiğini belirten meclis üyesi Galip Özkan, emperyalist ülkelerin ülkemizi nükleer çöplük haline getirme planlarının örgütlü davranılarak bertaraf edilebileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir çevre ve doğa bırakılabilmesi için bugünden nükleer santral kurulma girişimine karşı çıkılması ve bu anlamda yapılacak olan tüm eylemlere destek verilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Özkan, bunun için Nükleer Santral Platformu ile yakın bir ilişki içerisinde hareket edilmeli ve desteklenmesi gerektiğini de ifade etti.

AKP hükümetinin seçim nedeniyle Anamur’da, Gülnar’da Bozyazı’da, Aydıncık’ta turizmin gelişeceğine yönelik boş vaatler savurduğunu, 40 kilometre ötede de nükleer santralin kurulması için övgüler dizdiğini belirten Özkan, “ Nükleer santral Akdeniz’de yaşayanlar için yarınlarda felaketlere, yıkımlara ve ölümlere neden olacaktır.Zafer Çağlayan, Mersin’de yaşayanları saf mı sanıyor.. Tarım Turizm ve Nükleer Santral yan yana olur mu.. Bu üçünün bir arada olduğu hiçbir proje başarıya ulaşır mı.Yarınlarda yaşanacak bir felakette bunun sorumlusu da bugünkü AKP hükümeti olacaktır..İş işten de geçmiş olacaktır onun için bu santralin yapımından vazgeçilmesi gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz