Nükleere Karşı Pedal Çeviriyorlar

Sinop’ta yapılacak nükleer santrali protesto için İzmir'den otobüsle Giresun’a gelen ve buradan bisikletleri ile yola çıkan grup Çarşamba'ya ulaştı.

Sinop’ta yapılacak nükleer santrali protesto için İzmir'den otobüsle Giresun’a gelen ve buradan bisikletleri ile yola çıkan grup Çarşamba'ya ulaştı. Geceyi ilçede geçiren grup sabah yaptıkları basın açıklamasının ardından Sinop'a gitmek üzere yola çıktı. Grup tarafından Çarşamba Tarihi Köprü üzerinde yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Bizler 23 Mayıs Cuma günü Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santrali protesto etmek için İzmir’den Sinop’a doğru yola çıktık. Toprağımıza havamıza, suyumuza sahip çıkmak için ayağımız pedalda yollardayız. Doğa ve insanlık için tehlikeli, enerji üretimi açısından pahalı ve kirli olan bu projenin karşısındayız. Nükleer santral Türkiye’nin enerji sorununa çözüm değildir. Bütün gelişmiş ülkeler yakın geçmişte yaşanan felaketlerden ders çıkarırken var olan nükleer santraller kapatılırken Türkiye’de 3 ayrı bölgede planlanan nükleer santraller doğru ve sağlıklı bir enerji politikamızın olmaması sonucudur. Ya patlarsa! Önümüzde çok net iki örnek, Fukuşima ve Çernobil varken nükleer santral yapmak intihardır." Açıklamanın ardından bisikletli grup ilçeden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: