Numune Hayvanlar Görücüye Çıkacak

İZMİR (AA) - Türkiye'de ilk kez düzenlenecek fuar kapsamında numune olarak yetiştirilen büyükbaş ve küçükbaşlar sergilenecek. 

İZMİR çiftliklerinde bulunan numune hayvan türleri sergilenecek" dedi. Fuarda, Türkiye'nin hayvancılıkta geldiği noktanın sergileneceğine dikkati çeken Ahmet Güldal, son 10 yılda süt veriminin yüzde 100, karkas et üretiminin ise yüzde 50 arttığını belirtti. İzmir'in tarım ve hayvancılıkta büyük bir potansiyeli barındırdığını, en çok süt ve damızlık hayvan üretilen ilin İzmir olduğunu ifade eden Güldal, "Türkiye'den ilk kez yurt dışına damızlığı İzmir gönderdi. Yine ilk saanen keçi ihracatı İzmir'den yapıldı" diye konuştu. Özer Türer ise, fuarın, Türk hayvancılığını bir adım daha ileri taşıyacak en yeni teknolojilerin görücüye çıkacağı dev bir organizasyon olacağını belirtti. Türer, sektörün önde gelen firmaları ve üreticilerinin katılacağı fuarın, Türk hayvancılığının dünyaya duyurulması adına da önemli olduğunu vurguladı. Fuar kapsamında çeşitli panel ve sempozyumlar, sakız koyunu ve saanen keçi yarışmaları düzenlenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: