NÜ'nde "50. Yılında İsmail Özmel" Adlı Panel Düzenlenecek

Niğde Üniversitesi (NÜ) ve Yazarlar ve Sanatçılar Birliği'nin (Yazsanbir) birlikte hazırladığı "Yazı hayatının 50. yılında İsmail Özmel" konulu panel düzenlenecek.

Niğde Üniversitesi (NÜ) ve Yazarlar ve Sanatçılar Birliği'nin (Yazsanbir) birlikte hazırladığı "Yazı hayatının 50. yılında İsmail Özmel" konulu panel düzenlenecek.

Yazsanbir Başkanı Hayrullah Eraslan yaptığı açıklamada, Niğde'nin yetiştirdiği İsmail Özmel'i yazı hayatının 50. yılı anısına panel hazırladıklarını belirtti.

Özmel'in Türk edebiyatına 21 önemli eser kazandıran büyük bir değer olduğunu vurgulayan Eraslan, şunları ifade etti:

"50 yıldır, kültür sanat ve edebiyat için yaşamını adamış, böyle bir önemli isme yaşarken panel düzenlemek bizim için bir görevdi. NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür hocamda bu konuda çok duyarlı davranarak desteklerini esirgemediler. Niğde'nin yetiştirdiği Türk edebiyatının önemli kalemi İsmail Özmel'e vefa gereği, düzenlediğimiz panele, yarın saat 14.00'de tüm edebiyat severleri bekliyoruz."

Reklam
Reklam

NÜ Fen Edebiyat Fakültesi, konferans salonunda, oturum başkanlığını Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat'ın yapacağı panelde, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, "İsmail Özmel şiirlerinin Halk Bilimi Dünyası" Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu, "Bir Kültür Adamı Olarak İsmail Özmel", Yrd. Doç Dr. Ahmet Vehbi Ecer, "İsmail Özmel ve Tarih", Dr. Faruk Yılmaz, "İsmail Özmel'de Medeniyet Kavramı", Kibar Ayaydın "İsmail Özmel şiirlerinde Yahya Kemal tesiri ve İstanbul", Murat Soyak, "İsmail Özmel şiirlerinde mekan unsurları", Mehmet Baş, "İsmail Özmel şiirlerinde yaşama sevinci", İdris Yavuz, "İsmail Özmel'in şiirlerinde ve nesirlerinde Niğde Sevgisi", Osman Aytekin, "Mevsimlerin şairi İsmail Özmel" konulu sunumlarını yapacak.

Muhabir: Betül Abbak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: