NÜ'nün yeni rektörü Uygun

NİĞDE (İHA) - Niğde Üniversitesi Rektörlüğü'nden istifa eden Prof. Dr. H. Ferhat Ecer'in yerine, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Uygun getirildi. YÖK tarafından atanan Uygun, Niğde Üniversitesi'nin tercih edilen üniversiteler arasına girmesi için çalışacağını belirterek, işleri yoluna koyduğu takdirde rektörlük için aday olabileceğini söyledi.

Niğde Üniversitesi'nde boşalan rektörlük koltuğuna atanan Prof. Dr. Hamza Uygun, üniversite restoran salonunda basın toplantısı düzenledi. Uygun, Niğde Üniversitesi'nin yapılanma sürecini tamamlamadığını, kadrolaşma açısından eksiklikleri olan bir üniversite olduğunu kaydetti. Niğde Üniversitesi'nin, İstanbul Üniversitesi veya Ankara Üniversitesi gibi olmasının beklenemeyeceğini ifade eden Uygun, "Bu bir süreçtir, zamanı iyi kullanmalıyız. Problemler var ama sıkıntıya soktuğu anlamında kullanmamalıyız. Onları çözebileceğime inanıyorum. Zaten bu inançta olmasam burada olmam. Beyinlerden, bilgilerden yararlanacağız. Çatışacağımız farklılıklar olacak, farklı düşüncelerimiz olacak ama farklı düşünceler bizi birbirlerimizden koparmayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Niğde Üniversitesi Rektörlüğü görevinde geçici olarak bulunduğunu hatırlatan Uygun, şu an konulara hakim olmaya çalıştığını, ancak işlerin yoluna girmesi halinde rektörlüğe adaylığını koyacağını ifade etti. Uygun, "Eğer iyi bir mesafe kaydettiğimi gözlersem, her adımda daha iyi projelere imza atacağım inancı bende oluşursa, aday olurum. Ama oluşmaz ise ben burada var olan probleme en azından çözüm noktasında katkıda bulunamadığım inancını taşırsam, ne üniversitenin önünde ne de kentin önünde set oluşturmak isterim. Ama bunu düzeltme noktasında inancım olmasaydı, zaten bugün burada olmazdım. Benim her zaman kapım açık, insanlarla iletişim kanalını her zaman açık tutacağım. Hatta bu konuda öğretim üyeleri ve akademisyenler saçmalama haklarını sonuna kadar kullansınlar. 'Yanlış yapıyorum' korkusuyla bakmasınlar. Yanlış yapmak önemli değil, hiçbir şey yapmazsanız sıfır yanlış yaparsınız, ben bunu istemiyorum" diye konuştu.