Nur Camii Külliyesi’nde ilk Teravih Namazı kılınacak

Kırıkkale’de inşaatı devam Nur Camii Külliyesi’nin Ramazan'da ibadete açılacak bölümünde ilk defa Teravih Namazı kılınacak....

Kırıkkale’de inşaatı devam Nur Camii Külliyesi’nin Ramazan'da ibadete açılacak bölümünde ilk defa Teravih Namazı kılınacak.
Nur Camisi Külliyesi’nde üç yıl aradan sonra bu yıl ilk defa sol taraf yan avlusu ve revakların altı geçici olarak ibadete açılacak. Toplam 4 bin kişilik alanda 500 kişi kapalı 3 bin 500 kişi açık alanda ibadetini yapacaklar. Camide bayanlarında Teravih Namazını kılmalarına imkan sağlanacak. Camiye geçici olarak namaz öncesi dinlenecekleri ve çaylarını yudumlayacakları alan bulunacak. Cami ve inşaat alanı birbirinden tel örgüyle ayrılarak, olabilecek kazaların önüne geçilmiş olacak.
Cami inşaatının son surat devam ettiğini açıklayan Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, inşaatın teknik heyet kontrollünde ve koordineli bir şekilde çalışıldığını söyledi. Camiinin yapımının özel bir çalışma gerektiğini açıklayan Müftü Gerek, "Hergün 2-3 defa ekibimle camiye gelip, kontroller yapıyoruz. Eksi ve ya yanlış gidip gitmediğini anında tespit ediyoruz. İnşallah yapılan cami Kırıkkale ve çevre illerin en güzel camilerinden biri olacak." dedi.
Edirne Selimiye Camii'nin bir benzeri olacak caminin alt katının 7 bin metrekarelik çekme katlı otopark olacağını söyleyen Gerek, ikinci katında ise yaklaşık 7 bin metrekare çok amaçlı süpermarket bulunacağını belirtti. "Caminin son katında da 3 bin 500 kişinin namaz kılabilecek. Ayrıca yan kısmına modern mimariye uygun olarak müftülük binası ve lojman yapılacak. Uygun bir yere ise 600 kişilik konferans salonu olacak. Önümüzdeki senelerde vatandaşlarımızı rahatlıkla ibadetini yapacak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz