Nuray Başaran, Sanıkların Sorularını Cevaplıyor

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 184. duruşmasında Mustafa Balbay, Hurşit Tolon, Veli...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 184. duruşmasında Mustafa Balbay, Hurşit Tolon, Veli Küçük, İbrahim Şahin, Doğu Perinçek, Dursun Çiçek, Tuncay Özkan, ve Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 46 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Mehmet Haberal ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada Odatv Davası'nın tutuklu, bu davanın tutuksuz sanığı olan Yalçın Küçük de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Dün yapılan oturumda ifade veren tanık Nuray Başaran, bugün de davanın tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tarafından kendisinin takip ettirildiğini tekrarladı. Daha sonra neden kendisini takip ettirdiğini öğrenmek için Ersöz ile makamında görüştüğünü belirten Başaran, görüşmelerinde genellikle davanın tutuklu sanıklarından Hasan Atilla Uğur'un da odada bulunduğunu söyledi. Tanık Başaran'ın bu ifadesinin ardından sanık Uğur, "Savcılıkta ifadeniz alınırken size fotoğraf gösterildi mi?" diye sordu. Kendisine fotoğraf gösterilmediğini belirten Başaran, Uğur'un sorusu üzerine savcılıkta ifadesi alınırken, 'Doğruyu söyle heran tutuklanabilirsin' diye herhangi bir imada bulunulmadığını da sözlerine ekledi. Tanık Başaran, sanık Uğur,'un "Genelkurmay'da haber elamanı mıydınız?" şeklindeki sorusuna da "Hayır. Olsaydım herhalde siz bilirdiniz." cevabını verdi.

'TAKİP EDİLDİĞİMİ ÖNCE BAŞBAKAN'A SONRA DA ERSÖZ'E SÖYLEDİM'

Takip edildiğini fark etmesinden sonra 2.5 ay boyunca kesintisiz olarak takip edildiğini belirten Başaran, bunun üzerine de Başbakanlığa gittiğini anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, neden takip edildiği konusunda bir fikri olmadığını kendisine aktardığını belirten Başaran, "Bana 'Bir öğrenelim bakalım, neymiş.' dedi. Daha sonra Başbakanın danışmanı Mücahit Arslan 'Sizi jandarmanın takip ettiği sonucuna vardık' dedi" şeklinde konuştu. Bunun üzerine de Levent Ersöz'e giderek tanıştığını ve durumu anlattığını belirten Başaran, Mahkeme Başkanının sorusu üzerine her gidişinden Levent Ersöz'e bir kutu çikolata götürdüğünü söyledi. Başaran, Ersöz ile bu konuyu görüşmesinin ardından takip olayının da sona erdiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

TUNCAY ÖZKAN, NURAY BAŞARAN'IN İFADELERİNİ YALANLADI

İfadesinde, görüştüğü Levent Ersöz tarafından Tuncay Özkan'ın neden işten çıkarıldığının sorulduğunu aktaran Başaran, "Tekrar işe alınması konusunda yapabilecek bir şey olup olmadığını sordu." ifadesini yineledi. Dünkü oturumda Tuncay Özkan tarafından Levent Ersöz'e kendisi aleyhine "Bu yazılarına devam ettiği sürece hükümeti yıkmamız imkansız." denildiğini duyduğunu söyleyen Başaran, bugün Tuncay Özkan'ın sorularını cevapladı. Özkan, "AKP hükümetini yıkmak için Çukurova Holding'de bir çalışma içinde olduğumu gördünüz mü, duydunuz mu? diye sordu. Özkan'ın Çukurova Holding'de Medya Grup Başkanı olarak göreve getirildiği ilk günlerden itibaren kendisi ile ters gittiklerini, bu nedenle yanına gidip gelmediğini ve hükümeti yıkmak gibi bir çalışma içinde olduğuna şahit olmadığını söyledi.

Özkan, Başaran'ın ifadesinden bazı bölümler okuyarak "Levent Ersöz'ün benim hakkımda konuştuğunu söylüyor ama konuşmalarının çözümünde Ersöz'ün 'medyada durumlar nasıl' şeklindeki sorularına benimle alakalı sorunları olduğunu aktarıyor." dedi. Özkan, "Ayrıca kendisinin AKP'yi iktidara getirmeye çalışmakla suçlandığını söylüyor ama konuşmalarından ve haberlerinden Levent Ersöz ile uyuştuklarını, aksine Recep Tayyip Erdoğan ile fikirlerinin çeliştiği görülmektedir. Dolayısıyla AKP'yi iktidara taşımaya çalışmasından söz edilemez." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz