Nurdağı'nda Mikro Finans Tanıtımı

Nurdağı ilçesinde mikro finans uygulamasının tanıtımı yapıldı.

Nurdağı ilçesinde mikro finans uygulamasının tanıtımı yapıldı.

Türkoğlu Mikro Finans Şube Müdürü Fatma Topçuoğlu, Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ndeki (ÇATOM) tanıtım toplantısında, mikro finans uygulamasıyla kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Topçuoğlu, girişimci kadınlara teminat ve kefalet istemeden küçük çaplı sermaye verdiklerini ifade etti.

Kendi işini kurmak için sermaye talep eden kadınlara 750 TL kredi verdiklerini anımsatan Topcuoğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"İlk etapta 750 TL kredi veriyoruz, daha sonra bu miktar 2 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu projeden yararlanmak isteyen kadınlar kendi aralarında gruplar kurarak bize başvuruyor. Böylece kadınlar arasındaki dayanışmanın artmasını da amaçlıyoruz. Geri ödemelerde faiz yok, sadece yüzde 15 oranında işletme bedeli alıyoruz. Ayrıca uygulamadan yararlanan kadınlar aldıkları krediyi 46 haftada ödüyor."

Topçuoğlu, konuşmasının ardından kadınların sorularını cevaplandırdı.

Muhabir: İzzet Mazı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz