Nuri Alço ve Serap Aksoy "Datvi"yi ziyaret etti

Karacabey (AA)- Canlı Dostları Ağı Derneği yöneticileriyle sinema sanatçıları Nuri Alço ve Serap Aksoy, Rize'nin Ardeşen ilçesinde bulunarak koruma altına alınan yavru ayı "Datvi"yi Bursa'daki Ovakorusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ziyaret etti.

Canlı Dostları Ağı Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Dodurka Beykoz Barınağı Gönüllüsü Berrin Olcay ve sinema sanatçıları Nuri Alço ve Serap Aksoy, Ovakorusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ'dan Datvi'nin durumuyla ilgili bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Aytuğ, Datvi'nin kısa zamanda doğaya bırakılmasının doğru olmadığını ifade ederek, "Datvi'de ilk geldiğinde 'parmak emme' gibi davranış bozuklukları vardı. Zamanla buradaki ortamına alışarak bu huyundan vazgeçti. Daha da iyi duruma geleceğinden eminiz" dedi. Canlı Dostları Ağı Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Dodurka da Datvi'yi 3 ay aradan sonra incelediklerinde en azından davranış bozukluklarında artış olmadığı gördüklerini ifade ederek, "Datvi'nin buraya gelmesi bile bir travmadır. Bir yaban hayvanı ne kadar uzun süre insanlarla beraber olursa doğaya dönüşü o kadar zor olur" diye konuştu.

Sinema sanatçısı Nuri Alço da böyle bir yeri ilk kez gördüğünü belirterek, "Burası çok güzel bir ortam. Demek ki Türkiye'de hayvanseverler iyi çalışıyorlar ki ayılarla bile bu derece ilgilenebiliyorlar" dedi. Alço, burada imkanlar dahilinde ayılara en iyi şekilde bakıldığını ifade ederek, yine de bazı eksiklikler bulunduğunu, devletin buna bir an önce el atması gerektiğini belirtti.

Tüm sanat camiasını hayvanlara karşı daha duyarlı olamaya davet eden Alço, "Bir sanatçı olarak elimden geleni yapmaya hazırım" dedi. Sinema sanatçısı Serap Aksoy da Datvi'nin buraya getirilmesine başlangıçta çok üzüldüğünü belirterek, "Tabii ki ayılar doğadaki kendi koşulları içinde yaşamalılar. Bu işte uzmanlaşmış bilim adamları doğrunun bu olduğunu anlatıyorlar ve biz de ikna oluyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam