Nuri Bilge Ceylan'ın gözünden Türkiye...

Nuri Bilge Ceylan'dan çarpıcı Türkiye fotoğrafları için tıklayın

Uluslararası arenada çok sayıda ödüllü filmin Yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, bu kez karşımıza fotoğraf sanatçısı olarak çıktı.

Özellikle Türkiye'nin doğusunu en çarpıcı karelerle fotoğraflayan Ceylan, geçtiğimiz Kasım ayında Selanik Uluslararası Film Festivali'nde filmlerinin yanı sıra fotoğraflarını da sanatseverlerle buluşturdu.

Selanik Film Festivali Başkanı Georges Corraface, fotoğraflara baktığında neler hissetiğini şu sözlerle açıkladı: Keşke O yerlere gitsem ve o insanlarla biraraya gelsem.

Reklam
Reklam

Film çekimleri sırasında objektifine yansıyan fotoğrafları, sergilemek amacıyla çekmediğini söyleyen Ceylan, birkaç ay önce böyle bir fikrin ortaya çıktığını, festivale katılmak istediğini söylemek için aradığında da memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Nuri Bilge Ceylan'ın fotoğrafları, 22 Ocak 2007 - 3 Mart 2007 tarihleri arasında ise, Londra'da 'National Theatre' da tekrar sergilenecek. Ceylan, "Turkey Cinemascope" adını verdiği fotoğraf sergisinde, İstanbul'dan Ağrı'ya, Midyat'tan Harran'a uzanan çarpıcı bir Türkiye'ye hikayesi sunuyor.