Nuri Sabuncu'ya büyük onur

Adana Tunus Fahri Başkonsolosu Nuri Sabuncuya Tunus Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma Tarafından Devlet Nişanı verildi.

Tunsu Devlet Nişanı Türkiye’de Tunus’un verdiği tek Türk Nuri Sabuncu . Hilton Otelinde yapılan törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni aldırmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Ersoy Ticaret Odası Başkanı Ali Gizir, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ticaret Borsası Başkanları Muammer Çalışkan, Sivil Toplum Örgütleri ve değişik ülkelerin Adana Konsolosları katıldı.

Reklam
Reklam

Törende bir konuşma yapan Tunus Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma Adana’yı ikinci evi gibi hissettiğini belirterek ‘Son yıllarda Tunusla Türkiye arasında çok sıcak ilişkiler sürüyor. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül Tunusun ayakta kalması için Ülkemizi ziyaret edip bizleri onurlandırdılar, desteklediler.

29 yıldan bu yana Adana Fahri Konsolosluğunu yürüten Sayın Nuri Sabuncuya çok teşekkür ediyorum. Tunus’la Türkiye arasında köprü oldular. Kendisi Tunus’da sevilen ve sayılan bir isimdir.

Ocak ayında 130 kişilik bir heyet ülkemizi ziyaret ettiler ve Nabuel ile Adana kardeş şehir oldu. Türkiye ile Tunus arasında ilişkileri daha ileriye götürüp birbirimize fayda sağlamalıyız. Önümüzdeki yıl Tunus’da Türkçe seçmeli ders olacaktır. Bütün bunlar gösteriyor ki iki ülke arasında ilişkiler daha da güçlenecektir. Tunus bir Akdeniz Ülkesidir. Hepinizi Tunusa bekliyoruz.’ Şeklinde konuştu.

Adana Tunus Fahri Konsolosu Nuri Sabuncu ödül törenine katılan bütün herkese teşekkür ederken ‘Tek amacım Adana’ya ve ülkeme faydalı olmaktır. Bütün çalışmalarım bu yönde oldu.’dedi.

Reklam
Reklam

Adana Tunus Fahri Konsolosu Nuri Sabuncu’nun Tunus Devlet Nişanını Tunus Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma törenle takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz