Nursaçan: Peygamberimizin Medine’ye göçünden sonra ilk eylemi cami oldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, konferanstaki konuşmasında, Camilerin İslam açısından büyük önemi olduğunu vurguladı.
Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, din görevlilerinin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Erkan, "Din görevlilerine ihtiyacımız, onunla beraberliğimiz doğum hadisesinden başlamakta ve hayatımızın tüm safhalarında yer almakta, ölüme kadar ve ölüm hadisesinde bile din görevlisi yanımızda yer almaktadır. Din görevlilerinin görevi en kutsal görevidir. Tebliğ görevi onundur, iyilikleri insanlara anlatmak, kötülüklerden sakınmaya çalışmak, insanların cennete gitmelerine vesile, cehenneme gitmelerine mani olmak din görevlilerinin görevidir. Din görevlileri özveriyle hizmet eden insanlardır. Yakinen din görevlisinin hayatını incelediğinizde onun görevinin zor ve fedakârlık isteyen bir görevdir. İnsanların acı, tatlı, sevinçli anlarında din görevlisi insanların yanındadır." diye konuştu.
Düzenlenen konferansta Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan katıldı. Nursaçan, konuşmasında, "Peygamberimizin Medine’ye göçünden sonra ilk eyleminin cami olması, caminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor." dedi. Nursaçan, Ereğli Müftülüğü’nce Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen, "Din Hizmetlerinde İhlas ve Samimiyet" konulu konferansta etkinliği düzenleyen Ereğli Müftülüğü'ne teşekkür etti. Camilerin İslam açısından büyük önemi olduğunu vurgulayan Nursaçan, "Sevgili peygamberimiz Mekke’den Medine’ye göç ederken, ilk işi cami oldu. İkinci işi ensar ve muhacir arasında kardeşlik ilmi oluşturmak. Ekmeğimizi bölmek, evimizi paylaşmak şeklinde bir davranış yapıyor. Kendi ihtiyacına başkasının ihtiyacını tercih eden bir anlayış, Hasımlar hısım olmuş, karanlık yerini aydınlığa, nefret yerini sevgiye bırakmıştır. Üçüncü iş Medine’deki gayrimüslimlerle bir araya gelmek olmuş. ‘gelin sizinle birlikte yaşayalım, birbirimize zarar vermeyelim. Herkes kendi inancında, birbirine karışmaksızın, hatta üçüncü kişiler bize zarar vermek isterse güç birliği yaparak birlikte karşı koyalım’ diye anlaşmışlar. Camiden sonra ensar ve muhacir kardeş oldu. Kur’an’da anlatıldığı gibi, Allah’ın size olan nimetini hatırlayın ki, bir zamanlar birbirinizin düşmanıydınız, Allah gönüllerinizi birleştirdi. Altınlar yığsanız ayrılmış gönülleri bir araya getiremezdiniz. İman ile bu insanlar bir araya geldi. Sonra da gayrimüslimlerle anlaşıldı. Sonra çarşı yapıldı. Hem dünyanın hem ahretin mutluluğu düşünülmüş. Peygamberimizin Medine’ye göçünden sonra ilk eyleminin cami olması, caminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunda Mustafa Kemal ve arkadaşları Hacıbayram Camisinde dua ediyorlar. Cami hayatımızda bu kadar önemli." ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz