Nurullah Sağlam, Aykut Kocaman'ı geçemedi

Konyaspor'a tarihinin en başarılı ilk yarısını yaşatan teknik direktör Nurullah Sağlam, ligin geride kalan bölümünde sergilenen performansla 2005-2006 sezonunda takımı çalıştıran Aykut Kocaman'ın gerisinde kaldı.

Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, ilk devre sonunda puan rekoru kırmasına rağmen 2005-2006 sezonunda takımı çalıştıran Aykut Kocaman'ın gerisinde kaldı. Sezon başında yönetim kurulu tarafından göreve getirilen Nurullah Sağlam döneminde Konyaspor, ligde, kupada ve hazırlık döneminde oynadığı 61 maçta 25 galibiyet, 15 beraberlik, 21 mağlubiyet aldı. Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalarak lige başlayan Konyaspor'da Nurullah Sağlam, sakatlıklar, taraftar baskısı ve kadro olarak güç kaybedilmesine rağmen ilk yarıda 8. sırada yer alarak başarılı oldu. İlk yarı sonunda 24 puan toplayarak Konyaspor tarihinin Süper Lig'deki en başarılı sezonunu yaşatan Nurullah Sağlam teknik direktörlüğündeki Yeşil-beyazlılar, deplasmanda Galatasaray'la berabere kalırken, Vestel Manisaspor'u mağlup etmeyi başardı.

Reklam
Reklam

İkinci yarıda ise iyi bir başlangıç yapmasına rağmen arka arkaya kötü sonuçlar alan Yeşil-beyazlılar, hedefinden uzaklaştı ve alt sıralara indi. Ligde düşmeme mücadelesi veren takımlara puan olarak yaklaşan Konyaspor, arka arkaya aldığı Gençlerbirliği ve Vestel Manisaspor galibiyetleriyle düşme korkusunu üzerinden attı.

Konyaspor, ikinci yarıda çıkışa geçen Beşiktaş'ı yenme başarısını gösterirken, Galatasaray'a 2 puan kaybettirdi. Hedefini her sezon çıta yükseltmek olarak açıklayan Yeşil-beyazlılar, 2006-2007 sezonunu 45 puan toplayıp 9. sırada kapatınca hem hedeflediği sıralamanın, hem de geçen sezonki derecenin altında kaldı.

Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor ise geçen sezon 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyetle ligi 46 puanla 7. sırada tamamlamıştı. Türkiye Kupası cephesinde de mücadele eden Yeşil-beyazlılar, Nurullah Sağlam önderliğinde 2. kademede Gebzespor'u saf dışı ederken, grup maçlarının ilkinde Vestel Manisaspor'u tek golle geçmesine rağmen Ankaraspor ve Trabzonspor ile berabere kalıp, Eskişehirspor'a yenilerek elendi. Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor da 3. kademede kalmasına rağmen daha fazla puan toplamıştı.

Reklam
Reklam