Nurullah Sağlam: İlk dakikalarda yakaladığımız gol avantaj oldu

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Mersin İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ilk dakikalarda...

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Mersin İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ilk dakikalarda buldukları golün avantaj sağladığını belirtti.
Sağlam, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, zor bir mücadele olacağını bilerek Gençlerbirliği karşısına çıktıklarını söyledi.
İyi başladıkları oyunun henüz ilk dakikalarındayken golü yakalamalarının kendilerine avantaj sağladığını ifade eden Sağlam, attıkları 2’nci golü ise ''mükemmel ve jeneriklik'' diye tanımladı.
İkinci yarıya çıktıklarında rakiplerinin üzerlerine geleceğini bildiklerinden farklı bir oyun planı kurguladıklarını anlatan Sağlam, “Ama maalesef daha oyuncular ısınmadan eksik kalmamız işin farklı bir boyutuydu. Ama her şeye rağmen, uzatmalarla birlikte belki de 45 dakikadan fazla bir süre 10 kişi oynayıp, rakibe bilinçli bir pozisyon vermeyen takım olmamız bizim adımıza sevindiriciydi'' ifadesini kullandı.
Doldur boşalt yapılırken rakiplerinden gol yediklerini ifade eden Sağlam şöyle devam etti: “Şu an 9 maç oynadık. 9 maçın 8'ini gol yiyerek bitirdik. Bu tabi ki bizim adımıza üzücü. Artık istediğimiz yerde olabilmemiz için mutlaka gol yemeden müsabakaları bitirmemiz lazım.''
Defansın bazı bölümlerinde sıkıntıların olup olmadığı yönündeki soruya Sağlam, “Gaziantepspor'da iken de bazı futbolcular hata yapmasına rağmen, üzerine gittik. Şimdi onlar A milli takım düzeyinde oyuncular oldu. Özellikle Josep Baum'u ele alırsak, hem benim, hem de taraftarın çok sevdiği ve çok şey beklediği bir futbolcu. Mutlaka hatalar yapacak. Her hata yapanı kaldırıp bir kenara atarsak, bu işin içinden çıkamayız. Bu hafta birimiz, diğer haftalar diğeri hata yapacak. Ama gün gelecek ki, o hatalar ortadan kalkacak. Bunu açık net bir şekilde söyleyebilirim. Bunlar ortadan kalkınca da çok farklı bir takım ortaya çıkacak.
Lig boyunca yediğimiz gollerin hepsini irdelerseniz, yarısından fazlasının bireysel hatalardan kaynaklandığını göreceksiniz. Dolayısıyla bireysel hataları, Joseph Boum gibi ligdeki yeni oyuncular, oynadıkça giderecekler. Zaman zaman da tabi ki bizi yakacaklar. Bu da bir gerçek'' cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Mersin İdmanyurdu futbolcularından Erman Özgür’de karşılaşmanın oldukça zorlu geçtiğini söyledi.
3 haftadır mağlubiyet talihsizliklerinin sürdüğünü anlatan Özgür “Bu maça bu gidişe son vermek olarak baktık. Öte yandan da hafta arasında olmamıza rağmen, buraya gelen taraftarı mutlu etmek istiyorduk. Bunu başardığımız için sevinçliyim'' şeklinde konuştu.
İlhan Özbay da rakiplerinin kontratak bir oyun oynadığını ifade ederek kendilerinin de rakiplerini aynı silahla vurarak ilk dakikalarda gol bulduklarını söyledi. Bunun kendilerine avantaj sağladığını anlatan Özbay “Bundan sonraki süreçte, galibiyet sevincini bir kenara bırakacağız. Gelecek maçlara yoğunlaşacağız. Önümüzdeki hafta Galatasaray ile karşılaşacağız. Deneyimli futbolcularımızın da etkisiyle bu maçtan 3 puan almaya çalışacağız” diye konuştu.

ÇAPA: BİREYSEL HATALARIN KURBANI OLDUK
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise Mersin İdmanyurdu'nun son haftalarda aldığı mağlubiyet nedeniyle çok iyi motive olmuş şekilde karşılarına çıkacağını bildiklerini söyledi.
Mersin ekibinin taraftar gücünü de arkasına alınca, maça daha da asıldığını ifade eden Çapa, ''İlk 25-30 dakikayı değerlendirdiğimizde, çok enteresan bir maç oldu. Baktığınızda, rakip, pozisyon bile bulamamasına rağmen, bizim bireysel hatalarımızdan dolayı 2 gole kavuştu. İlk yarıda 1-2 pozisyonumuz vardı. Ama 45. dakikadan sonra Zeki'nin kaçırmış olduğu pozisyon, bana göre maçın kırılma noktasıydı” diye konuştu.
Pozisyonu golle buluşturmuş olsalardı devreye 2-1 girebileceklerini anlatan Çapa şöyle devam etti.
“Tam olarak hatırlamıyorum ama, 7-8 tane net pozisyonu değerlendiremedik. Attığımız gol aslında pozisyon değildi. Bunları 2 türlü düşünmek lazım. Rakibimize baktığımız zaman, yeni bir takım. Ama oyuncu potansiyeline ve kalitesine baktığımız zaman Süper Lig'de çok fazla deneyim kazanmış futbolcu topluluğu var. Bu da atmış oldukları 1. ve 2. golden sonra çok net olarak ortaya çıktı. Bizim bu konuda biraz daha tecrübeye ihtiyacımız var ve sabretmeye ihtiyacımız var. Ama ben bugünkü oynadığımız oyundan çok da fazla mutsuz değilim. Çünkü biz oynayabileceğimizin en iyisini oynadık. Çünkü son 15-20 dakikada stratejimizi de değiştirdik. Ama istediğiniz oyunu oynayın, istediğiniz stratejiyi belirleyin, son vuruşları değerlendiremezseniz, maçı kazanamazsınız. Biz de maalesef, bunu yaşadık.''

Reklam
Reklam

Futbolculardan Mehmet Akgün’de maça iyi başladıklarını, ama şanslarını iyi değerlendiremediklerini söyledi. 90 dakika boyunca sadece 2-3 pozisyon bulabilen rakiplerinin şans eseri 2 gol attığını iddia eden Akgün şöyle devam etti: “Mersin ekibi normal şartlarda iyi top oynayan bir takım, Ancak bugün biz daha iyi oynadık. Şanssız bir günümüzdeydik. Bundan sonra umarım her şey bizim adımıza daha iyi olur. Mersin ekibine başarılar diliyorum.”
Yasin Öztekin ise iyi oynamalarına rağmen, kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz