Nusaybin Köylerinde Domuz Korkusu

Mardin'in Nusaybin ve Suriye'nin Kamışlı ilçesini ayıran mayınlı sahada barınan domuz sürülerinin köylüler için büyük...

Mardin'in Nusaybin ve Suriye'nin Kamışlı ilçesini ayıran mayınlı sahada barınan domuz sürülerinin köylüler için büyük tehdit oluşturduğu belirtildi.

Bugün sabah saatlerinde İpekyolu'nda hareket halindeki bir kamyon Yolbilen köyü mevkiinde sürü halinde yolun karşısına geçmeye çalışan domuz sürüsüne çarptı. Kazada bir domuz telef olurken, kamyonda ise maddi hasar meydana geldi. Öte yanda köylüler, domuz sürüleri yüzünden büyük tehdit altında olduklarını söyledi. Yolbilen köyünde ikamet eden ve çiftçilik yapan Ramazan Yüce, akşam saatlerinde dışarı çıkamadıklarını söyledi. Domuzların Nusaybin-Kamışlı arasında bulunan tampon bölgede yaşadıklarını ve akşam saatlerinde dışarı çıktıklarını belirten Yüce; "Domuzlar gece saatlerinde sürü halinde dolaşıyor. Tarlalarımız büyük zarar görüyor. Gece saatlerinde evimizin dışına çıkamaz olduk. Bazı çiftçilerimiz akşam tarlalarını sulamak zorundalar. Ancak domuz korkusundan tarlalarımıza gidemiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan Yüce herhangi bir insan yaralaması veya can kaybına sebebiyet vermeden yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: